Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges celebra el Dia europeu de la mediació amb un cine fòrum

La projecció del film ‘Las dos caras de la justicia’ es farà dijous a les 19h al Prado i tindrà un col·loqui posterior.

Sitges se suma al Dia Europeu de la mediació a través d’un cine fòrum aquest dijous al cinema del Casino Prado que girarà entorn la pel·lícula ‘Las dos caras de la justicia’. La projecció serà a les 19h, amb entrada gratuïta, i posteriorment, s’establirà un col·loqui amb el públic per comentar el film.

La regidora de Participació de l’Ajuntament de Sitges, Eva Martín Martínez, recorda que “Sitges disposa d’un servei de mediació i volem donar-lo a conèixer a través d’iniciatives com la projecció d’aquesta pel·lícula, on es toquen alguns aspectes d’un procés de mediació”. La regidora Martín afegeix que “el servei de mediació que ofereix l’Ajuntament és una eina molt útil per abordar conflictes i arribar a una resolució”.

El servei de mediació de l’Ajuntament de Sitges és una eina gratuïta que vol millorar la convivència apostant per la resolució de conflictes o desavinences a través del diàleg, el respecte i la responsabilitat entre les parts. Per accedir al servei cal sol·licitar cita prèvia al correu electrònic mediacio@sitges.cat o bé al telèfon 603 850 967. El servei s'ofereix els dimecres i dijous de 9 a 14 h i de 15 a 20 h.

Al llarg del 2023, aquest Servei de mediació es va requerir en 69 casos, dels quals se’n van tancar 65, amb un nombre de 140 persones ateses en relació amb els casos i un repercussió indirecta sobre 300 persones. La gran majoria de les mediacions es sol·liciten per solucionar qüestions relatives a la convivència veïnal (61% dels casos), mentre que el segon àmbit més demandat és el dels conflictes en activitats econòmiques (24%). El tercer motiu d’acudir a la mediació és per resoldre disputes en l’àmbit familiar (8%). Durant el 2023, s’han fet formacions en l’àmbit de la mediació dins del cos de la Policia local (19 persones) i entre la resta de plantilla de l’Ajuntament (30 persones). A més, també s’ha posat a l’abast de les entitats de Sitges els cursos de formació.

Més informació a www.sitges.cat/serveis/servei-de-mediacio .