Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges celebra el Dia internacional contra el Canvi climàtic reforçant l’aposta per l’energia solar

El Ple d’aquest dimecres aprovarà l’ordenança per facilitar la instal·lació de plaques solars, una energia neta que ja s’ha implantat a la coberta de l’Escola Barrachina.

Sitges celebra el Dia Internacional contra el Canvi climàtic amb novetats importants de cara a l’aposta per les energies renovables i, concretament, l’energia solar. El Ple municipal d’aquest dimecres porta a l’aprovació definitiva l’ordenança municipal que ha de facilitar la instal·lació de plaques solars a edificis del municipi. A més, la coberta de l’Escola Esteve Barrachina ja té instal·lades gairebé totes les plaques fotovoltaiques que han de generar electricitat verda al centre educatiu. A més, des de la instal·lació de l’Escola Barrachina es preveu que també es pugui subministrar energia neta a la primera Comunitat energètica de Sitges, que està en procés de creació.

La regidora de Transició ecològica, Carme Gasulla Blanco, considera que “estem fent passos molt importants per dotar-nos d’energies alternatives als combustibles fòssils i això és un pas fonamental de cara a lluitar contra el canvi climàtic. L’emergència climàtica ens exigeix un compromís encara més gran i a Sitges estem anant decididament per aquest camí”. La regidora Gasulla recorda que “l’aposta d’aquest govern per les energies netes és absolut i continuador del camí iniciat en l’anterior mandat. En aquest sentit, el projecte de Comunitat energètica de Sitges ha de visualitzar que des del municipi som capaços de generar canvis sostenibles que millorin el nostre entorn immediat i contribueixin a descarbonitzar el planeta”.