Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges celebra les jornades mediambientals Clean up amb èxit de públic

Les neteges de divendres, dissabte i diumenge han servit per conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es generen i s’abandonen.

Les tres jornades del projecte Clean up Europe que s’han fet a Sitges aquest cap de setmana s’han tancat amb resultats satisfactoris. El regidor de Serveis urbans de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, considera que “a més de la gran quantitat de residus extrets, han estat unes jornades on les persones que hi han participat s’han conscienciat que cal mantenir l’entorn natural molt més net”.

El diumenge, un nombrós grup de voluntariat va netejar les platges més pròximes al Centre d’Estudis del Mar (que pertany a la Diputació de Barcelona), organitzador de la neteja, amb la col·laboració del Festival Jardins de Terramar i de l’Ajuntament de Sitges.

El dissabte, la neteja del bosc de Santa Bàrbara va comptar amb la participació de 90 persones, entre les quals hi havia un grup de refugiats ucraïnesos que van voler agrair, així, l’acollida que han tingut a Sitges. Del bosc de Santa Bàrbara, dissabte, se’n van extreure 536 quilos de deixalles: 112 quilos de plàstic, 52 de vidre, 7 de paper i cartró i 365 quilos de material divers de rebuig. Al llarg d’aquest recorregut, es va detectar una problemàtica amb els residus provinents de productes d’obra i runes.

El dia anterior, divendres, la ruta entre l’Escola Agnès de Sitges i l’antic Aquàtic Paradís va comptar amb 15 persones, provinents de l’Escola d’adults i del curs de cuina del projecte Singulars, de Nivell 10. Entre tots ells van retirar 150 quilos de residus: 75 quilos d’envasos, 20 de vidre, 5 de paper i cartró i 50 de deixalles diverses.

Una setantena d’alumnes i els seus tutors de l’IES Benaprès van estar divendres, també, a la zona de les Pruelles, d’on en van extreure 200 quilos de brossa: 80 quilos d’envasos, 5 de paper i cartró, 15 de vidre i 100 més de material divers.