Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges celebra una revetlla de Sant Joan atípica i sense incidències destacables

La tradició de celebrar la revetlla de Sant Joan s’ha mantingut viva a la vila i de manera familiar o amb grups petits d’amics, malgrat les restriccions i les platges tancades.

La revetlla de Sant Joan s’ha tancat a Sitges sense incidències destacables. La nit més curta de l’any ha estat marcada pel postconfinament i per les platges tancades a causa de les mesures de seguretat i sanitàries per l’emergència sanitària de la Covid-19. La coca i la música no han faltat, però, en les celebracions familiars o de grups d’amics en una nit en què es van tirar més petards en relació a anys anteriors.


El regidor de governació, Eduard Terrado, s’ha mostrat agraït per la col·laboració i la responsabilitat ciutadana de celebrar un Sant Joan diferent per evitar la propagació del coronavirus. Després de la fi de l’estat d’alarma, la revetlla es podia celebrar sense limitació d’aforament a les festes privades i populars però gràcies a la ciutadania, és a dir, gràcies a l’esforç de totes i tots, s’ha permès desenvolupar una festa amb tota normalitat i sense haver de lamentar cap incidència. També s’ha complert amb el tancament de les platges que han estat sense gent”. Malgrat això, Eduard Terrado insisteix en que “cal seguir amb prudència el dia a dia i seguir les recomanacions, entre les quals, la distància de seguretat i la necessitat d’utilitzar la mascareta”.


Durant la revetlla l’Ajuntament de Sitges va habilitar un dispositiu especial de seguretat de Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada per garantir la seguretat. L’operatiu va fer una atenció especial a la platja de Les Botigues de Sitges, on es van establir controls policials i es prohibia el pas de vehicles al passeig Marítim.

 

La Policia Local va atendre en 72 hores (22, 23 i 24 de juny) 200 serveis, 20 dels quals per molèsties de festes privades a domicilis particulars i només 3 per molèsties a establiments públics. Així, un 10% dels serveis fets per la Policia Local han estat per atendre aquestes queixes. Entre les 20.00 hores del dia 23 i les 08.00 hores del dia 24, la Policia Local va fer 31 serveis, dels quals 15 per atendre festes privades, per tant un 50% dels serveis de la Policia Local van ser per aquest motiu.


Pel que fa a la mobilitat, els agents policials també van realitzar controls de trànsit i consum d’alcohol i substàncies estupefaents en diferents indrets de la vila.


Durant la revetlla, els Bombers van rebre 3 avisos de Sitges i només van haver de fer una actuació perquè cremava una tanca de xiprer al carrer de la Sardana.


A l’endemà de la revetlla a partir de les 10 del matí, els banyistes van poder tornar a accedir a les platges amb total normalitat.