Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges comença la temporada de platges el 23 de març

Els serveis a les platges s’aniran desplegant de forma progressiva des d’ara fins el juny, quan es calcula que estaran disponibles al 100%. Les primeres guinguetes ja han començat els preparatius, després que la Generalitat hagi autoritzat el Pla d’Usos i Explotació dels Serveis.

L’inici de la temporada de platges es produirà aquest any el 23 de març, coincidint amb el començament de la Setmana Santa, i s’allargarà fins el 13 d’octubre. Gairebé set mesos durant els quals els sitgetans i sitgetanes, i també els visitants, podran gaudir  dels serveis que oferiran les platges del municipi, entre els quals, el servei de salvament i socorrisme, les guinguetes o les gandules.

Els serveis a les platges com activitats de restauració, gandules, tendals o esports nàutics, entre d’altres, s’aniran desplegant de forma progressiva fins al mes de juny quan es preveu que estiguin disponibles al 100%. Tots els serveis s’inclouen al Pla d’Usos i Explotació dels Serveis de Platges, autoritzat pel Servei de Litoral de la Generalitat. Aquest document recull l’ordenació i distribució dels equipaments, usos i serveis de temporada a les platges, amb la finalitat de fer un ús racional d’aquests espais, conservar i mantenir els recursos naturals, donar servei a la ciutadania perquè puguin fer-ne ús i fomentar un turisme de qualitat. En aquest sentit, ha començat la instal·lació de les primeres guinguetes per tal de tenir les estructures a punt per Setmana Santa.

El servei de salvament entrarà en funcionament també per Setmana Santa. Del 23 de març a l’1 d’abril l’horari serà de 12 a 18 hores a les platges de la Ribera, la Fragata, Sant Sebastià, Garraf i Les Botigues. Durant el mes de maig el servei s’oferirà a les platges de la Ribera, la Fragata i Bassa Rodona i a partir del 7 de juny estarà disponible a totes les platges. Durant la temporada alta, el servei de salvament estarà dotat per 2 coordinadors i 29 socorristes i funcionarà de 10 h a 19 h.  La temporada 2023, el servei es va tancar amb un total de 57.635 accions preventives a les platges de Sitges.

Per mantenir les platges netes, també s’instal·len punts nets de reciclatge, per evitar que els residus acabin al mar. En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament de Sitges ha prorrogat el contracte del servei de neteja del litoral, que recull residus sòlids flotants del mar davant de la costa sitgetana. L’embarcació encarregada del servei està equipada amb motors ecològics de baix consum i es podrà veure al litoral de mitjans de juny a mitjans de setembre, quan recorrerà 37,4 quilòmetres de la costa sis dies a la setmana. L’estiu passat amb el servei es van recollir 734 quilograms de residus. 

Les platges de Sant Sebastià i la Fragata continuen sent aquest any platges lliures de fum, tot i que sí es permet fumar a les terrasses de les guinguetes.

En relació a les dutxes i els rentapeus, es manté la mesura de la temporada passada tot i que enguany ja no s’instal·laran com a conseqüència de la situació d’emergència per sequera. Davant aquesta situació, l’Ajuntament estudia implementar mesures alternatives per donar un mínim servei a les persones usuàries de les platges.

 

Nova associació de platges

Aquest any es renova l’Associació d’Adjudicataris dels Serveis de les Platges de Sitges, que té com a objectiu treballar de forma coordinada. Està formada per 16 representants de les concessions de les platges, i presidida per Albert Estragués.