Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges commemora el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República

Coincidint amb aquesta commemoració, l'Ajuntament de Sitges ha penjat aquest dimecres la bandera republicana al balcó de la Casa de la Vila i també difon un Manifest institucional a través de les xarxes socials. L'objectiu és reivindicar els valors democràtics de la Segona República com la llibertat, la igualtat, el feminisme, el dret a l’habitatge, el sufragi femení o la justícia social.

L’Ajuntament de Sitges s’afegeix a la commemoració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República amb la bandera republicana penjada al balcó de la Casa de la Vila  i un Manifest que es difon a través del es xarxes socials. Aquestes accions simbòliques pretenen reivindicar els valors democràtics d’aquest període històric com la llibertat, la igualtat, el feminisme, el dret a l’habitatge, el sufragi femení o la justícia social. 

El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la II República i enguany, 90 anys després, els valors d’aquesta democràcia fugaç encara són vigents. Tot i que la Segona República (1931-1936) va ser un període molt breu, forma part de la memòria col·lectiva i des de l’Ajuntament de Sitges es vol recordar com una època transcendental de la història contemporània.

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges