Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges commemora el Dia de la Policia Local

Durant l’acte s’han lliurat les distincions especials i s’ha reconegut la tasca que diàriament porta a terme la Policia Local de Sitges. En total s’han atès 17.000 incidències en els darrers 12 mesos

Sitges ha celebrat aquest divendres l’acte institucional del Dia de la Policia Local, coincidint amb la celebració de Sant Rafael, patró del cos. Durant l’acte s’ha posat en valor de la tasca de la Policia Local durant l’últim any. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha remarcat que “la tasca i el compromís de la Policia Local” i ha destacat el model de policia de proximitat, propera i rigorosa”. 

En els darrers 12 mesos la Policia Local ha atès un total de 16.968 incidències. Segons dades extretes per la regidoria de Turisme, la valoració dels visitants pel que fa a la qualitat del servei d’aquest cos és d’un 8,5 (un notable alt). L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha recordat que “amb l’objectiu de millorar el servei i transformar-lo amb innovació a partir de finals de novembre o principis de desembre d’aquest any es posarà en marxa una App integral de seguretat i col·laboració ciutadana, que ha de permetre alertar immediatament a la Policia gràcies a la geolocalització de qualsevol emergència o fet greu o amb risc per a la persona”.  

Aurora Carbonell ha subratllat que “Sitges és una vila segura”. Al llarg de l’any, Sitges rep 3 milions de visitants l’any i acull un ampli calendari d’esdeveniments que compten amb el treball conjunt amb altres de cossos de seguretat i els serveis d’emergències i que han donat “bons resultats”, apunta l’Alcaldessa i ha afegit que ”cal destacar la col·laboració i la cooperació amb Mossos i amb altres cossos de seguretat que permeten assolir aquests bons resultats”.  

El regidor de Governació, David Martínez, ha agraït “el treball rigorós dels agents” i ha posat en valor “la intensificació de la presència policial a la zona del centre de la vila”. El regidor també ha fixat els propers objectius de cara el futur: “Estem a l’espera de rebre l’autorització de la comissió de control de dispositius de videovigilància (CCDVC) de la Generalitat de Catalunya perquè doni llum verda a posar càmeres a la zona d’oci del centre de la vila. L’objectiu d’implementar la videovigilància és generar un efecte dissuasiu en la perpetració de delictes i alhora donar sensació de seguretat a la ciutadania”.  

El titular de Governació, David Martínez, també ha refermat “el compromís de la policia d’estar al costat de les persones. I en aquesta línia volem comptar amb el vostre suport per impulsar rutes segures a les nits amb carrers ben il·luminats i senyalitzats”.  

L’inspector de la Policia Local, Jordi Altarriba, ha explicat que “aquest any ha estat un any de molta feina,  període excepcional, de reptes i canvis que a tots ens ha comportat esforç, dedicació, i adaptació, però que s’han anat superant i ha estat amb un resultats que podem definir com molt bons.” Jordi Altarriba ha repassat algunes dades significatives del cos l’últim any, entre les quals destaca la disminució del nombre de detencions perquè hi hagut més tasca preventiva. Per exemple, el dispositiu de prevenció de robatoris a l’interior de vehicles amb més de 300 hores dedicades.

Des del gener del 2022 fins al gener del 2023, la Policia Local ha dut a terme 71 detencions, 14 menys respecte el mateix període de l’any anterior. També s’han intervingut 833 peces de material divers en la lluita contra la venda ambulant il·legal. Alhora s’han incrementat els dispositius especials de control de trànsit, drogues i alcohol. I també ha destacat la reducció del nombre d’accidents un 5% menys que l’any passat, perquè s’ha passat de 164 l’any 2022, a 156 el 2023.”

Altarriba ha afirmat que “estic satisfet del treball fet, de la dedicació, del compromís i del esforç de tota l’organització” i també ha assenyalat que “la Policia Local treballa en la necessitat d’impulsar el que denominem projecte de millora i qualitat contínua.” En aquest sentit  ha destacat “l’impuls de la formació interna (els agents han fet més de 1.600 hores de cursos perquè considerem que més formació es tradueix en més qualitat del servei ofert.” L’inspector ha afegit que “enguany la Policia celebra el 99è aniversari del cos i, per tant, l’any vinent es commemorarà el centenari d’un cos, que té com a tasca fonamental estar al costat de les persones”.  

La celebració del Dia de la Policia ha començat al Racó de la Calma amb la formació del cos i sota la supervisió de l’Alcaldessa, el regidor i l’inspector del cos que han passat revista a tots els agents. Durant l’acte institucional també s’han entregat per primera vegada medalles a agents i també, com és costum, s’han lliurat felicitacions i distincions, és a dir, condecoracions i reconeixements de serveis a agents i un ciutadà, que ha col·laborat amb la tasca policial. 

Galeria d'imatges al flickr

Galeria d'Imatges