Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges commemora la Diada Nacional de Catalunya

L’alcaldessa der Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat que “en un dia tant assenyalat com el d’avui cal refermar el nostre compromís amb la llengua i la cultura catalanes en tots els àmbits”.

Sitges ha celebrat la Diada Nacional de Catalunya aquest dilluns, 11 de setembre, amb l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament. L’acte ha començat amb un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol del Marroc i acte seguit s’han iniciat els actes tradicionals amb la hissada de la Senyera per part d’un agent del cos de la Policia Local i un agent dels Mossos d’Esquadra, i la interpretació del Cant de la Senyera de la mà de l’Escola de Grallers de Sitges.

Seguidament, la Pubilla de Sitges, Lola Garcia, i l’Hereu de Sitges, Adrià Saumell, han estat els encarregats d’obrir el torn de les ofrenes florals al monument al Dr. Robert. També ha participat una trentena d’entitats i associacions, i formacions polítiques de la vila. La darrera ofrena floral l’ha dut a terme la Corporació encapçalada per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

L’Alcaldessa ha remarcat que “en un dia tant assenyalat com el d’avui vull aprofitar per refermar el nostre compromís amb la llengua i la cultura catalanes. Cal reivindicar el català i el seu ús en tots els àmbits (cultural, festiu i tradicional científic, musical, literari, artístic, activista) perquè conèixer idiomes és una gran riquesa. Però alhora el català ha de ser una eina de cohesió social, com a nexe d’unió en la diversitat”.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació de la Colla Jove de Castellers de Sitges que ha fet un pilar, acompanyada de l’Escola de Grallers de Sitges que ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.

 

Ballada de Sardanes, 11 de setembre 20.30 h Cap de la Vila

Avui diumenge, 11 de setembre, l’entitat els Amics de la Sardana de Sitges organitza una ballada de sardanes a les 20.30 h al Cap de la Vila de Sitges amb la Cobla Maricel.

 

> Discurs de l'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell