Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges consolida les nou banderes blaves a les platges i continua líder en aquest àmbit

Sitges és el municipi català amb més banderes blaves, la màxima distinció a la qualitat de les platges

Sitges ha aconseguit revalidar les 9 banderes blaves per a les platges del municipi. Aquestes 9 distincions mantenen la vila com el municipi líder a Catalunya en banderes blaves. Concretament, les platges que tindran bandera blava per aquesta temporada són Les Botigues, Garraf, Aiguadolç, Balmins, Sant Sebastià, La Ribera, L’Estanyol, La Barra i Terramar. A més del reconeixement en forma de banderes blaves, les platges de Sitges estan adherides a la certificació  Biosphere i dos ports esportius de Sitges també obtenen la bandera blava: Port Ginesta i el Port de Garraf.

La distinció, atorgada a 9 de les 20 platges urbanes del municipi premia la sostenibilitat, la qualitat de l’aigua, la seguretat, l’atenció a les persones amb diversitat funcional i l’oferta complementària o educativa que té lloc en aquests espais. El servei de salvament de les platges de Sitges ha merescut aquest màxim reconeixement, però també el fet de tenir accessos a les platges per a persones amb mobilitat reduïda i serveis per aquest col·lectiu, des de poder fer el bany amb cadira amfíbia fins a poder disposar de zona d’ombra.  

Catalunya compta aquest 2023 amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. I sobre els ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education).