Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges debatrà sobre la gestió de la sorra i la sostenibilitat de les platges a la Jornada Bioeconomic

Durant la jornada, que tindrà lloc el 15 de setembre de 10 a 13 h al Miramar-Centre Cultural, es tractaran els dragatges de sorres de fons marí, els espigons inflables i els esculls artificials a les platges de València. També es tractaran els estudis sobre l’evolució temporal de la línia de costa i la cartografia del fons marí de Sitges.

L'Ajuntament de Sitges organitza una nova edició de la Jornada Bioeconomic el proper divendres 15 de setembre en aquesta ocasió sobre la gestió de la sorra per la sostenibilitat de les platges. L'objectiu és estudiar quines solucions son les més adequades per la gestió del litoral i la sorra a les platges, la seva regeneració i conservació, tenim la màxima cura per l’entorn i la biodiversitat.

Durant la jornada, que es farà de 10 a 13 h al Miramar-Centre Cultural, es tractaran els dragatges de sorres de fons marí i la seva compatibilitat amb l'estratègia marina; els espigons inflables com a solució innovadora i sostenible; i el cas dels esculls artificials a les platges de València. També es tractaran els estudis sobre l’evolució temporal de la línia de costa, elaborat per Geociències i Exploracions Marítimes (GEM); i l'estudi sobre la cartografia del fon marí de Sitges, batimetria, sedimentologia i hàbitats bentònics, per encàrrec de l'Ajuntament, UB, CEAB i CSIC a diversos autors.

La jornada comptarà amb els tècnics de la Demarcació de Costes a Catalunya, Contel Martín i Diego Fernández Sanz; el director tècnic del GEM, Amadeu Déu; el director del Departament de Dinàmica de la Terra i de l'Oceà de la UB, Miquel Canals; o l'investigador sènior de l’ICM, Jorge B. Guillén, entre d'altres.

El mateix dia de la Jornada, es crearà un Grup de Treball per estudiar i proposar les possibles accions a desenvolupar. El perfil dels assistents és transversal i involucra des de tècnics municipals a representants de les administracions públiques, investigadors científics, entitats, empreses relacionades amb la gestió dels espais públics, així com els usuaris i les empreses del sector econòmic. Les persones interessades poden consultar el programa complert i formalitzar les inscripcions a www.sitges.cat/gestiodelasorra.