Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges elabora un Pla Estratègic de Turisme Accessible

El document estableix 31 actuacions de millora per convertir Sitges en una vila més accessible i amable amb els sus residents i visitants.

Sitges elabora un Pla Estratègic de Turisme Accessible. El document estableix 4 eixos principals de treball amb 31 actuacions per fer de Sitges una destinació més amable aconseguint entorns, serveis i tecnologies utilitzables per la major quantitat possible de persones.

Seguint les indicacions del Pla Director DTI i el Pla de Sostenibilitat Turística, des de la regidoria de Turisme s'ha realitzat un Pla Estratègic de Turisme Accessible, un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sitges. Per a l'elaboració de l'estudi s'han auditat recursos públics i privats, patrimonials, culturals, empreses turístiques, rutes i entorns naturals.

A més, s’han realitzat entrevistes amb agents del sector públic, de la discapacitat i turístic, així com també enquestes a la ciutadania per conèixer de primera mà les necessitats dels agents del territori. Equalitas Accessibilidad, empresa col·laboradora de la Red DTI, ha estat l’encarregada de realitzar els treballs de diagnòstic i la redacció del Pla. Després d’una anàl·lisi exhaustiva de tots els esglaons de la cadena d’accessibilitat, que ha permès identificar mancances i àrees d’oportunitat més rellevants, es defineix en el Pla amb un catàleg de solucions.

El Pla, que estableix 4 línies estratègiques i 31 actuacions, es convertirà en el full de ruta que la destinació haurà de seguir, en matèria d’accessibilitat per fer de Sitges una destinació turística inclusiva per a totes les persones. Aquestes  4 línies, en les qual el Pla proposa treballar a l’Ajuntament de Sitges a curt, mig i llarg termini són: Gestió i planificació del turisme accessible, Sensibillització i formació en accessibilitat turística, Desenvolupament i millora de l’oferta turística accessible i Promoció i comunicació inclusiva.

Algunes de les accions destacades en aquest pla són, per exemple, la creació d’un grup de treball amb tècnics de les administracions públiques i de les empreses comopromes amb l’accessibilitat del sector, el desenvolupament d’un  model de platja inclusiva, crear  una secció de turisme accessible a la pàgina web oficial de turisme sitgesanytime.com o bé donar i rebre formació en la creació d’experiències turístiques inclusives, entre d’altres. A més totes les empreses i recursos, que de manera voluntària han participat en el projecte, rebran una anàlisi específica de la seva accessibilitat i una proposta d'accions de millora.

L'estudi ha estat cofinançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de Serveis d'aquesta institució, a través de recursos de Planificació i Gestió Turística. El Catàleg de Serveis recull l'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis per oferir una assistència integral a les necessitats del territori.