Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges espera 40.000 persones a la Gay Pride del 14 al 18 de juny

La desfilada del diumenge 18 de juny tindrà 17 carrosses amb un total de 2.000 participants, des de les 5 de la tarda al Passeig marítim de Sitges

 La 12ena edició de la Sitges Gay Pride preveu l’arribada de 40.000 persones a la vila per gaudir dels actes organitzats entre el 14 i el 18 de juny, sota el nom de “Sitges Pride, l’Orgull a la Platja d’Europa”. Més de 40 actes gratuïts al Passeig marítim de Sitges centraran la programació, amb un important component musical i la gran festa de la desfilada principal de diumenge 18 de juny a les 17h al Passeig marítim.

L’Alcaldessa de Sitges en funcions, Aurora Carbonell Abella, ha donat la benvinguda a aquesta nova edició de la festa durant la presentació feta aquest migdia. Per Aurora Carbonell, “Sitges està orgullosa de tenir-vos aquí i dels 12 anys de feina que ja heu fet”. Carbonell ha afegit que “No és només una festa sinó un gran esdeveniment LGTBIQ+ que combina reivindicació i festa”.

Segons un informe del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública, el visitant del Sitges Pride fa una despesa mitjana de 257€, gairebé un 50% més que en altres esdeveniments que Sitges acull. Els principals països d’on venien els visitants a la Pride de Sitges del 2019 van ser Espanya, el Regne Unit, França, Holanda, Alemanya, Suïssa, Irlanda, els Estats Units, Itàlia i Suècia. Aquesta varietat fa que l’esdeveniment posicioni Sitges entre els millors llocs a l’hora de promocionar-se com a destinació per al turisme LGTBIQ+.

El Sitges Pride també continua la seva relació amb l’entitat SVS – Acció en Blau, Voluntaris Socials de Sitges, i el seu projecte de suport als sol·licitants d’asil internacional, “We Bridge to Europe”. Després de l’èxit del seu programa llatinoamericà, “Puente Arco Iris” per bastir ponts a les persones LGBTIQ+ cap a un refugi segur com a refugiats a Europa, ara s’engega un nou projecte similar destinat a persones perseguides per la seva orientació sexual a l’Àfrica, Àsia  o fins i tot per governs homòfobs europeus.

Voluntariat d’aquesta entitat i la coreògrafa Silvia Cuesta presentaran aquest “projecte d’amor humanitari” nascut a Sitges en l’escenari principal del Pride Village el dijous 15 de juny. Més informació a: www.gaysitgespride.com .