Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges estrena un Sistema d’Intel·ligència Turística nou

El SIT Sitges és sistema de gestió de dades, que permet a la Regidoria de Turisme analitzar tot el cicle del viatge del turista, des dels interessos del potencial visitant, als volums d’arribades i pernoctacions, passant per la despesa al municipi o la satisfacció i reputació online posterior a l’estada. Gràcies al creuament de dades de vàries fonts, el sistema de gestió de dades pot determinar amb precisió quins mercats són més rellevants per a l’estratègia de captació de futurs visitants.

La Regidoria de Turisme ha estrenat el nou sistema d’intel·ligència turística SIT Sitges, un sistema intern de gestió de dades turístiques. La plataforma permet creuar informació de manera integrada i fer consultes entre conjunts de dades de diferents fonts, amb independència del seu origen i format. Això permet obtenir una visió més completa dels turistes per mercat d’origen i obtenir informació detallada sobre què consulten abans d’arribar a la destinació, quantes pernoctacions i estada mitjana generen, en què gasten més amb targeta bancària durant la seva estada i quins recursos de la destinació valoren millor. El regidor de Turisme, Luís Miguel García, referma l’aposta de Turisme de Sitges per obtenir dades reals de l’activitat turística: “el coneixement de què passa a la destinació i quins són els hàbits dels viatges, és clau per a una millor planificació i gestió”.

El SIT Sitges treballa amb dades pròpies de la Regidoria, com les generades al portal sitgesanytime.cat, i amb dades de proveïdors especialitzats, procedents de telefonia mòbil, despesa bancaria o reputació digital, entre altres. Amb el creuament de dades, la Regidoria de Turisme disposa de recursos per avaluar quins són els turistes més interessants per al municipi en termes econòmics o de sostenibilitat, creuant de forma dinàmica les dades relatives a l’estada mitjana amb les de despesa total, o el volum de pernoctacions i el grau de satisfacció, com a exemples de les múltiples variables que permet la plataforma.

El sistema d’intel·ligència turística de Sitges permet extreure també informes segons les necessitats dels gestors de la destinació.

La plataforma ha estat dissenyada amb la tecnologia líder en business intelligence i visualització de dades de Microsoft, el que dota el SIT Sitges d’una gran flexibilitat davant la incorporació de noves fonts de dades, segons les necessitats de la vila.