Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges inicia avui la ruta gastronòmica ‘De Tapa a Platet’

El Gremi d’Hostaleria, amb el suport de Turisme de Sitges, transforma l’edició de primavera del Tapa a Tapa per incentivar el sector i oferir creacions elaborades a un preu de 5 euros. 20 establiments participen en la ruta que comença avui i s’allargarà fins el 28 de març

‘De Tapa a Platet’ és el títol escollit per a la nova ruta gastronòmica que promou el Gremi d’Hostaleria (GHS), amb el suport de la regidoria de Turisme de Sitges. És el resultat de l’adaptació de l’edició de primavera del conegut Tapa a Tapa, que enguany celebraria el desè aniversari, i una aposta per combinar la seguretat sanitària i el retrobament de bars i restaurants amb el seu públic.

El regidor de Turisme, Luís Miguel Garcia, convida a “gaudir d’aquesta experiència i donar així suport a un sector que s’ha vist greument perjudicat per les conseqüències de la pandèmia” i afegeix que “és més important que mai participar d’aquesta proposta que garantirà escrupolosament les mesures sanitàries marcades en cada moment”. El regidor també es mostra satisfet per “l’obertura en els propers dies del confinament comarcal que de ben segur ajudarà a promoure el nombre de visitants a Sitges”.

Canvia el format, però no l’essència. Les tapes es converteixen en platets (mitja ració) i es poden degustar en 20 restaurants de Sitges, que s’han adherit a la iniciativa; fins i tot alguns reobren portes per participar-hi. El recorregut visita la cuina sitgetana i posa en valor la seva categoria amb creacions elaborades, algunes d’opció vegetariana, de cuidada presentació i elaborades amb els millors ingredients tant de la terra com del mar.

La restauració local vol demostrar que gaudir dels bars i restaurants no és incompatible amb la responsabilitat i amb el compliment de les actuals mesures de distanciament, higiene i aforament. Els platets tenen un preu de 5 euros, inclouen la beguda, i se serviran fins el 28 de març.

Establiments participants: L’Aixeta, La Barata, Cañateca, L’Avinyet, La Granja de Sitges (carrer Major), La Oca, Casa Hidalgo, L’Artemisa, 13 Llunes, Corazón de Ágave, La Paradeta, La Pícara, La Granja de Sitges (carrer de les Parellades), La Formatgeria de Sitges, Num3ric, Hostal Bonanza, El noi d’Alcoi, Pic Nic, Casa Tecla i Vento (Hotel Sunway).

Descarrega el llibret ‘De Tapa a Platet’.