Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges manté la seva reputació online i es prepara per a la campanya d’estiu

L'anàlisi de més de 50.000 opinions noves de clients, compartides en plataformes turístiques durant els últims 12 mesos, confirma que Sitges manté una valoració elevada dels seus allotjaments, restaurants i atractius turístics, tant en termes de satisfacció com de percepció de seguretat. L’Índex de Reputació Online (iRON) és de 8’44 per al conjunt de l'experiència turística, segons el monitor de reputació turística online de Sitges, liderat per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sitges amb la col·laboració amb l'empresa Vivential Value, especialitzada en innovació en intel·ligència turística

Sitges ha mantingut la seva rellevància turística durant els mesos de pandèmia, com demostren 50.000 opinions noves d'usuaris, locals i visitants, que han estat compartides en plataformes turístiques durant els mesos en el que s'ha permès l'activitat en allotjaments, restaurants, museus o platges.

Aquesta xifra és menor a la que es generava en anys anteriors, però ha estat acompanyada d'una elevada satisfacció de client, aconseguint un iRON (Índex de Reputació Online) de 8’44 per al conjunt de l'experiència turística, en línia amb la satisfacció obtinguda en temps de pre-pandèmia.

Del conjunt d'opinions analitzades, gairebé la meitat corresponen als restaurants del municipi, que arriben a un iRON de 8’35, el que enllaça amb les dinàmiques turístiques dels últims mesos, amb una major taxa d'excursionistes d'un dia que de turistes que pernoctin en la destinació.

Entre els atractius turístics, de nou destaquen per volum d'opinions el binomi característic de Sitges, les seves platges i la seva cultura, i són diversos els recursos que arriben a una valoració superior a 9 punts sobre un màxim de 10, com la platja de Sant Sebastià, el Museu Maricel, el Museu Cau Ferrat o el Parc del Garraf.

En el cas dels allotjaments, que també mantenen la seva puntuació d'anys anteriors, amb un iRON de 8’41, destaca el pes creixent dels hotels de quatre estrelles entre les opinions dels clients, el que està relacionat amb el nivell de reobertura de les diferents tipologies durant el 2020 i amb el perfil de visitant, liderat per parelles nacionals com a client més freqüent en aquests mesos.

La principal novetat d'aquesta nova edició del monitor de reputació online de Sitges, ha estat la incorporació d'una capa d'estudi centrada en la percepció de seguretat sanitària i higiènica per part dels visitants, donada la rellevància actual en el posicionament d'empreses i destinacions. Per això s'han utilitzat tècniques mixtes d'intel·ligència artificial més anàlisi humà expert, per tal d'identificar i categoritzar per sentiment, positiu o negatiu, les mencions relatives a la Covid-19, mascaretes, distàncies, neteja i altres arguments vinculats a la confiança en l'activitat turística percebuda com a activitat segura. Aquestes mencions han estat localitzades en més de 3.000 opinions de clients, majoritàriament en termes positius, tant en relació amb l'experiència en els allotjaments com en els restaurants i els atractius turístics.

Aquest doble anàlisi de l'activitat turística, com a experiència satisfactòria i com a experiència segura, permet al municipi dissenyar accions per reforçar el seu posicionament i el de les seves empreses davant la imminent campanya d'estiu de 2021.

 

Sobre l'estudi

 

  • Mostra de 52.999 opinions de clients publicades en plataformes de turisme online, relatives a 680 establiments i recursos, entre allotjaments, museus, platges, activitats i restaurants.
  • Treball de camp abril 2021, amb consulta d'opinions relatives a el període gener 2020 març 2021.
  • Implementació de tècniques d'anàlisi quantitativa (inclòs el referencial sectorial iRON Índex de Reputació Online® dissenyat per Vivential Value, calculat en escala 0-10), al costat de tècniques d'anàlisi qualitativa (processament de llenguatge natural i anàlisi de sentiment a través d'un ús combinat d'intel·ligència artificial més anàlisi humà expert).