Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges organitza un Mercat d’intercanvi de roba infantil dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La jornada es farà el 19 de novembre a la pineda de l’Espai Jove, amb roba en bon estat per a infants de 0 a 12 anys.

L’Ajuntament de Sitges crea un Mercat d’intercanvi de roba infantil, el Mercat Drapaire, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, per tal de reaprofitar el material que està en bon estat i així evitar el malbaratament de recursos i la creació de residus amb peces de roba que ja no es fan servir i que tenen un difícil reciclatge. La jornada es farà el diumenge 19 de novembre, al matí, a la pineda de l’entrada de l’Espai Jove (carrer de Josep Soler i Tasis, 4).   

Les regidories d’Imatge i Via Pública i la d’Infància s’encarreguen del funcionament d’aquest mercat: les persones interessades a participar-hi han de deixar la roba (en bon estat) que vulguin intercanviar a l’Espai Jove, fins al 13 de novembre. La roba ha d’anar dins d’una bossa que haurà d’anar identificada amb el nom del fill o filla, escola, telèfon de contacte dels pares i número de peces (fins a un màxim de 20).

Cada peça de roba donarà dret a un “drap”, que serà la moneda d’intercanvi que es farà servir el diumenge 19 de novembre. Aquests “draps” es poden passar a recollir a l’Espai Jove el dijous 16 de novembre o el divendres 17 de novembre, de 16 h a 20 h. El mateix diumenge 19 de novembre, també es podrà recollir la moneda d’intercanvi a l’Espai Jove de les 10 h a les 10.30 h. Cada moneda “drap” donarà dret a agafar una peça d’intercanvi.  

El mercat del diumenge 19 de novembre començarà a les 10.30 h i s’acabarà a les 12 h. A partir d’aquesta hora, també podran accedir al mercat les persones que no hagin portat cap peça per intercanviar. Finalment, la roba que encara quedi a l’Espai Jove quan s’acabi el dia, serà enviada a Ucraïna.    

A Europa, es calcula que cada persona utilitza 26 quilos de roba l’any i en llença 11, i la mitjana d’ús de cada peça és de 7-8 vegades.