Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges participa en el Catalonia Etoa per generar noves aliances amb operadors turístics

La vila ha participat en 18 reunions amb agents dels principals mercats emissors, com el turisme nacional, o el procedent del sud de França o el Regne Unit. Aquest workshop online ha estat una oportunitat per establir contactes i valorar propostes davant els canvis en el sector derivats de la Covid-19.

Continuen les accions promocionals de Sitges com a destinació turística, aquesta vegada amb la participació de la vila en el workshop Catalonia Etoa. Realitzat en format online, el dimecres 30 de setembre, la trobada de treball concerta cites B2B, pensades per crear noves aliances i sinèrgies amb operadors turístics per establir les bases per a una recuperació sostenible del sector. El regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia, ha explicat que “el treball de la regidoria des de Sitges ha estat realitzar trobades amb els principals mercats emissors de la vila i ha estat una oportunitat única per establir nous contactes i per valorar les demandes del diferents proveïdors davant els requeriments imposats per la irrupció de la Covid-19. El treball realitzat durant la jornada ens ha permès detectar tant les nostres fortaleses com en què hem de millorar com a destinació per ser més competitius”.

Etoa és una associació europea que aplega més de 1.100 operadors turístics i proveïdors de destinacions de diferents països. El llistat de membres inclou agències de viatges online, intermediaris, majoristes, oficines de turisme, hotels, empreses d’oci i tecnologia, així com altres proveïdors de serveis turístics. En aquest context, l’aposta de Sitges es va centrar en la realització de 18 reunions online amb agents de viatges, OTA’s i altres proveïdors del sector turístic nacional, mercats de proximitat com França i d’altres mercats europeus d’interès com el Regne Unit. Durant la trobada Sitges es presentava com a destinació amb l’objectiu que els agents la incorporin en el seu portafolis per oferir-la als clients.

Tot i la preocupació per l’actual situació, les reunions han servit per constatar l’interès que desperta Sitges com a destinació davant els diferents agents, així com per definir altres aspectes com la necessitat d’aplicar millores per entrar en les noves condicions de mercat, amb una major flexibilitat i agilitat en relació a les condicions, procediments de reserves, segmentació i tarifes de la destinació.

Paral·lelament al workshop, es tracten temes d’actualitat en seminaris especialitzats. La situació del mercat emissor Nord Americà, que va suposar a Sitges 6,5% del total turisme estranger l’estiu del 2019, va ser un dels temes tractats amb especialistes del sector com Justin Reid, Director of Destination Marketing, Europe, Middle East & Africa at TripAdvisor, o Terry Dale, president de l’Associació de Tour Operadors dels Estats Units. Els experts apunten que de cara al futur les noves tendències dels viatgers passaran per l’elecció de destinacions turístiques no massificades, amb espais oberts. Els agents estableixen els mesos de maig i juny de 2021 com l’inici de la remuntada del sector, que iniciaran els viatges domèstics, posicionats com el principal mercat aquest estiu.

El workshop Catalonia Etoa està organitzada conjuntament per l’Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona.