Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges participa en l’assemblea de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

En el marc de la trobada s’ha aprovat, entre altres qüestions, el Pla d’actuació per al 2023 i s’ha presentat la Declaració per l’energia pública.

El regidor de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi climàtic, Xavier Roig, ha participat en la 1a Assemblea extraordinària i a la 4a Assemblea general ordinària de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Les sessions han servit, entre altres, per aprovar el Pla d’actuació per al 2023 i per presentar la Declaració per l’energia pública, sotasignada pels 114 municipis i entitats que integren actualment l’associació i que representen uns 3,4 milions de persones a tot el país.

Per a Xavier Roig, “la suma de l’esforç del municipalisme ha de servir perquè les polítiques públiques siguin reals i eficaces davant l’actual situació. Cal deixar enrere els combustibles fòssils i implementar noves formes d’energia més sostenible, que permetin l’autosuficiència”. El regidor de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi climàtic afegeix que “és un pas que ha de començar per les administracions, que han de tenir alhora la capacitat de generar també xarxes de col·laboració, perquè ningú quedi enrere en aquesta transició tan necessària”.

La Declaració per l’energia pública exposa i sol·licita a les administracions l’adopció de mesures urgents per al desplegament de les energies renovables, així com l’impuls de les comunitats energètiques. Una de les finalitats de la Declaració és la municipalització de les xarxes d’electricitat, a les quals s’hauria d’aplicar una millora del control i la transparència en la gestió. La Declaració busca la implicació i la participació del món local en l’aplicació d’aquestes mesures.

Una dels principals objectius de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) és impulsar la titularitat, la propietat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica. Paral·lelament, desenvolupa accions per a la promoció d’una transició energètica justa, democràtica i sostenible, i dona suport a les entitats i municipis que comparteixen aquest mateix interès.