Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges recordarà la proclamació de la Segona República

El consistori farà una ofrena floral a l’escultura La República, aquest diumenge 14 d’abril, també es penjarà la bandera republicana del balcó de l’Ajuntament i es difondrà un manifest.

L’Ajuntament de Sitges s’afegirà, aquest diumenge, a la commemoració dels 93 anys de la proclamació de la Segona República, el 14 d’abril del 1931. Els actes previstos consistiran en una ofrena floral a l’escultura La República, de Pere Jou, situada al Museu Maricel i la col·locació de la bandera republicana al balcó de la Casa de la Vila. A més, es difondrà un manifest a les xarxes socials municipals.

Aquestes accions pretenen reivindicar els valors democràtics d’aquest període històric, com la llibertat, la igualtat, el feminisme, el dret a l’habitatge, el sufragi femení o la justícia social, tal com es va aprovar en una moció presentada al Ple de l’Ajuntament de Sitges el 29 de març de 2023.

El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la II República i enguany, 93 anys després, els valors d’aquesta democràcia fugaç encara són vigents. Tot i que la Segona República (1931-1939) va ser un període breu i trencat per la Guerra Civil (1936-1939), forma part de la memòria col·lectiva i des de l’Ajuntament de Sitges es vol recordar com una època transcendental de la història contemporània.

Podeu llegir el manifest elaborat per l’Ajuntament de Sitges a: www.sitges.cat.

Arxius Adjunts