Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges registra una participació del 22,28% a la una del migdia

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha visitat tots els col·legis electorals
L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha visitat tots els col·legis electorals
A les darreres eleccions autonòmiques del 2017, un 37,68% del cens ja havia votat a la una del migdia.

La participació a Sitges a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 14 de febrer ha arribat al 22,28% a la una del migdia, cosa que vol dir que ja han votat 4.286 persones, de les 19.238 que tenen dret a fer-ho. A les eleccions autonòmiques del 21 de desembre del 2017, en aquest primer avanç de participació, havien votat a Sitges un 37,68% del cens, és a dir 7.075 persones. Fins a les 13h, la mesa situada al Local municipal del poble de Garraf és qui ha registrat un percentatge més alt de participació, amb un 30,98%, que equival a 92 persones que ja han votat. En segon lloc, li segueix una de les taules del Pavelló Pins Vens 2 (un emplaçament nou), amb un 27,95%, que són 187 persones.

Al llarg del matí, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha visitat tots els col·legis electorals. L’Alcaldessa ha recordat que “la jornada s’està desenvolupant amb tota normalitat. Anar a votar és segur i animo a tota la ciutadania a exercir el seu dret a vot”. Aurora Carbonell ha afegit que “a més de les mesures implantades per l’organització de les eleccions, a Sitges hem sabut anar més enllà i complementar-les amb més persones treballant per assegurar al màxim tots els col·legis electorals”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha preparat operatius especials, com el tall al trànsit de vehicles del carrer Emili Picó, per facilitar el vot a l’Escola Esteve Barrachina. Un altre dispositiu remarcable ha estat facilitar l’accés preferent als col·legis electorals per als 15 residents de l’Hospital de Sant Joan que han volgut sortir a votar, en la franja horària matinal en què estava recomanat per aquests col·lectius de gent gran.

Un cop s’acabin les eleccions, l’Ajuntament oferirà als membres de les meses, als representants de l’administració, als responsables sanitaris i a la Policia Local la possibilitat de fer-se tests d’antígens. La Regidoria de Salut contactarà amb aquestes persones i tothom qui ho desitgi tindrà una cita concreta per fer-se aquesta prova.

El cens de Sitges per aquestes eleccions autonòmiques d’avui és de 19.238 persones cridades a votar en 29 meses, que s’han constituït correctament i estan en funcionament des de les 9 del matí.

L’Ajuntament de Sitges ofereix les dades d’aquestes eleccions al Parlament a la següent adreça: https://www.sitges.cat/ajuntament/organitzacio/eleccions-parlament-2021/participacio-i-seguiment-de-resultats/dades-de-participacio .