Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges reivindica la memòria de les dones a través de l’exposició Inoblidables. Dones a la Memòria

La mostra s'inaugura aquest dijous, a les 18 hores, a Miramar - Centre Cultural
La mostra s'inaugura aquest dijous, a les 18 hores, a Miramar - Centre Cultural
Les regidories de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i Cultura de l’Ajuntament de Sitges inauguren aquest dijous, a les 18 hores, al Miramar – Centre Cultural, una mostra que permet conèixer la biografia de 10 dones i un col·lectiu, imprescindibles per entendre el Sitges actual. L’exposició, comissariada per Alba López Varas i produïda per Fabiola Llanos, es pot visitar fins l’11 de desembre.

El pati del Miramar – Centre Cultural acollirà a partir d’aquest dijous l’exposició Inoblidables. Dones a la Memòria, una mostra que recull la biografia de 10 dones i d’un col·lectiu de Sitges, biografies imprescindibles per entendre el present de la vila.

El recorregut permetrà conèixer la vida d’aquestes dones i entendre com el desenvolupament de les seves professions, les seves conviccions, les seves lluites i, de vegades, les seves passions, la seva perseverança o els riscos que van prendre, van permetre obrir nous camins i van contribuir a millorar el seu temps i el seu entorn.

L’exposició forma part del projecte de recuperació de la memòria històrica vinculada a les dones que duu a terme l’Ajuntament de Sitges en els darrers anys amb la voluntat de preservar una part de la història de la vila, la referent a les dones, tradicionalment invisibilitzada per la historiografia oficial. Inoblidables. Dones a la Memòria posa en valor les biografies d’aquestes dones com a part del patrimoni intangible de la vila, una memòria col·lectiva que explica que traça el mapa d’un futur més inclusiu i igualitari.

La mostra, comissariada per Alba López Varas i amb disseny d’art de Fab Llanos, es pot visitar fins l’11 de desembre, al Pati del Centre Cultural Miramar, de dimecres a diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h.