Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges rep la certificació Biosphere Gold de mans de l’Instituto de Turismo Responsable

Turisme de Sitges aplega part del sector turístic local en una trobada anual per posar en valor la distinció Biosphere Gold, obtinguda aquest 2022, així com presentar les accions a nivell local en termes de sostenibilitat i explicar les principals dades de la temporada d’estiu.

La Jornada de Turisme de Sitges s’ha celebrat al Club de Golf Terramar de Sitges. Aquesta ha estat la quarta trobada de la Regidoria de Turisme amb l’empresariat local en una acció que té com a objectiu transferir coneixement en diferents àmbits turístics i que se celebra ininterrompudament des del 2019. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ressalta que “l’obtenció de la certificació Biosphere Gold demostra que Sitges està en el bon camí per ser una vila més sostenible, inclusiva, única, intel·ligent i culturalment viva tot l’any. Si Sitges és un bon lloc per viure, serà també un bon lloc per visitar”.

L’Alcaldessa ha presentat els principals projectes de Sitges en el marc de la sostenibilitat, que van en línia amb la certificació Biosphere Gold per millorar la competitivitat local i l’aportació a la sostenibilitat vinculada als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS’). Entre els projectes, realitzats el darrer any i amb projecció de futur, destaquen el nou models de platges, les accions per fomentar la transició energètica tant a nivell d’habitatge com de mobilitat, amb la instal·lació de fotovoltaica en algunes dependències municipals, així com amb altres mesures pensades per fer de Sitges una destinació més sostenible i respectuosa amb l’entorn.

 

Resultats de la temporada 2022

La temporada 2022 destaca pel retorn del turista internacional, que representa el 61% total del turisme que visita Sitges. La xifra supera en un 31,5% el percentatge assolit el 2021, d’un 29%, i s’aproxima a les dades prepandèmia, quan en el 2019 el turista internacional representava el 76% del total dels turistes de la destinació.  

Continua la tendència dels darrers anys sobre les pernoctacions generades pel turisme internacional, que recauen principalment sobre els mercats francès, anglès, alemany, nord americà i dels Països Baixos.

Els turistes i visitants procedents de la província de Barcelona continuen predominant el turisme nacional, amb un augment de turistes de Saragossa i Madrid.

Ha augmentat lleugerament, aquest 2022 en relació al 2019, l’estada mitjana (3,4 nits), la taxa d’ocupació (78,5%) i preu mig (151,1 €) als hotels de Sitges.

Turisme de Sitges disposa, per primera vegada, de dades referents als Habitatges d’Ús Turístic (HUT’s) amb una estada mitjana de 4,4 nits.

Les dades recollides al web de Turisme de Sitges, indiquen els interessos dels visitants, principalment per la informació sobre què fer a Sitges, la Festa Major i les platges. Altres aspectes com la seguretat i la COVID han deixat de ser rellevants entre els visitants.

La reputació online de la destinació ha obtingut una puntuació de 8,31 sobre 10, segons les més de 65.000 opinions recollides a diferents portals turístics. Destaca el valor que els turistes donen a recursos com les platges o el patrimoni cultural i museístic.

Les oficines de Turisme de Sitges han atès 22.424 persones, amb un increment del 47% sobre l’any 2021 i encara lleugerament per sota del 2019, en el qual es va arribar als 24.435 usuaris de l’oficina.  

Referent a la despesa generada per mercats internacionals, la mitjana del tiquet a Sitges és de 34.06 €, i els turistes procedents d’Alemanya, Estats Units i Regne Unit, són els generen un tiquet mitjà més elevat, de 63.2€, 52.3€ i 51.1€, respectivament. La despesa se centra en allotjaments i restauració. En relació a la despesa nacional, aquesta es destina principalment a la restauració, amb els saragossans amb el tiquet més elevat (40.4 €), seguits pels lleidatans (37.8 €) i els madrilenys (30.8€).

El regidor de Turisme, Luis Miguel García, destaca “la importància de l’obtenció i anàlisi de dades per a la gestió sostenible i eficient del territori posant com a prioritat l’experiència del turista com un resident més de Sitges”.

 

Sobre la Certificació Biosphere Gold

 

L’Instituto de Turismo Responsable (ITR) és l’ens gestor del certificat Biosphere, una certificació reconeguda a nivell internacional, que acredita la sostenibilitat tant de destinacions com d’empreses i està avalada per l’Organització Mundial del Turisme. 32 empreses i actius turístics de Sitges com les platges, el Parc del Garraf, el Port de Sitges – Aiguadolç  i el mateix Club de Golf Terramar, entre altres, estan actualment adherits al compromís Biosphere.

Galeria d'Imatges