Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges utilitza ‘smart data’ per a la captació de turistes a la nova normalitat

La vila obté una nota de 8,47 sobre 10 a Internet, segons el Monitor de Reputació Turística Online, basat en més de 63.000 opinions d’usuaris el 2019. L’estudi aporta microsegmentacions per productes i mercats emissors, d’especial rellevància per reforçar la competitivitat davant el nou escenari per la Covid-19, amb dades extretes d’abril a juny de 2020.

La Regidoria de Turisme ha realitzat un seguiment de la reputació turística de Sitges a Internet. L’anàlisi confirma que l’Índex de Reputació Online (iRON) del conjunt de l’experiència turística a Sitges obté 8,47 sobre 10, amb més de 63.000 noves opinions de turistes online compartides a plataformes de turisme, relatives a més de 1.700 fitxes d’allotjaments, restaurants i atractius turístics de Sitges. El període analitzat és de gener a desembre de 2019, i el resultat millora la qualificació obtinguda els anys anteriors, de 8,35 el 2018 i de 8,24 l’any anterior. El regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia, ha explicat “l’aposta municipal per l’smart data; la cultura de les dades és imprescindible per entendre els hàbits i construir una estratègia basada en les demandes dels clients per gestionar la destinació d’una forma eficient. Estem satisfets de la puntuació obtinguda i l’estudi ens ajudarà a afinar el camí per aconseguir una reputació online d’excel·lència”.

 

L’objectiu de l’estudi és l’anàlisi de l’evolució dels indicadors de visibilitat i valoració de l’experiència dels visitant en relació als allotjaments, restaurants i atractius turístics de la destinació, però també afinar quina ha de ser l’estratègia local per fer front a l’anomenada nova normalitat. Així, el Monitor de Reputació Turística Online de Sitges posa l’èmfasi en les noves necessitats de dades i coneixements de la destinació vinculats a la crisi provocada per la Covid-19, amb dades segmentades, extretes d’abril a juny de 2020.

 

En aquesta línia d’intel·ligència turística per emergència, a Sitges destaquen algunes segmentacions específiques aplicades durant el confinament i en l’actual fase de reobertura cap a la nova normalitat. L’anàlisi de les tendències de les cerques a internet han permès estudiar la percepció d’higiene i neteja als allotjaments de Sitges o la segmentació per productes turístics potencials a curt termini. És el cas del Parc del Garraf, que ha obtingut una destacada valoració de 9,12, segons milers d’usuaris en termes paisatgístics i de tranquil·litat; la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, puntuada amb un 9,02, o la platja Sant Sebastià que aconsegueix un 8,97. Altres aspectes analitzats com la segmentació per mercats emissors prioritaris a curt termini, han permès conèixer amb precisió qüestions com el percentatge de clients d’un mercat concret que consumeix i opina sobre les platges o la cultura. En aquest sentit, el turisme estatal representa més del 40% de l’estudi i el francès el 8%. Aquesta informació permet dissenyar amb major precisió les accions de captació microsegmentades per a les primeres fases de la nova normalitat, entre les quals destaca una informació clara i de confiança de les mesures sanitàries i higièniques per la Covid.19.

El Monitor de Reputació Turística Online, realitzat en col·laboració amb l’empresa especialitzada Vivential Value, s’impulsa en el marc del Pla d’Acció 2020. Les dades es complementaran amb altres estudis que quantifiquen la capacitat de la zona de la Fragata i el passeig de la Ribera, que finalitzaran els propers mesos i permetran millorar la gestió de l’activitat turística, a partir de dades reals.

 

El turisme familiar a Sitges centra el proper webinar per a professionals del sector

El Monitor de Reputació Turística Online de Sitges es va presentar en el marc del primer webinar per a professionals del sector turístic. A càrrec de Vivential Value, i promogut per la Regidoria de Turisme, el seminari online va servir per oferir eines per a la captació de nous clients a través de la xarxa, mitjançant la gestió de la incertesa a través de missatges de confiança que posin de manifest la qualitat i la seguretat dels serveis que ofereixen els allotjaments i restaurants en el nou escenari de pandèmia.

El proper webinar, ‘Turisme familiar a Sitges – Oportunitats i reptes en temps de Covid-19’, serà a càrrec de la directora de DNA Experts en Turisme i Ocio, Marketa Stverakova, qui presentarà els principals resultats de l’estudi realitzat des de la consultoria sobre l’estat del turisme familiar a Sitges i donarà eines claus per acollir aquest segment de mercat. La sessió és el 5 de novembre, a les 12.30 hores, i es pot participar de forma gratuïta prèvia inscripció a turisme@sitges.cat.