Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Turisme de Sitges presenta al Consell Assessor un Pla d’Accions amb 142 propostes per al 2023

Entre les propostes destaca la major internacionalització de les accions promocionals, el turisme sostenible o la millora de les oficines d’informació turística.

La Regidoria de Turisme ha presentat, aquest dilluns, el Pla d’Accions 2023 basat en un total de 142 propostes que es divideixen en diferents àmbits entre els quals, el turisme sostenible, la promoció, els esdeveniments, els estudis, la millora de les oficines d’informació turística o el Sitges Convention Bureau.

El regidor de Turisme, Luís Miguel García, remarca que “aquest és un pla viu que s’anirà adaptant a les necessitats del moment; ja que és un document de treball. Un punt de partida que ens serveix per marcar els principals objectius”, però afegeix que “no està tancat”.

El Pla d’Accions es focalitza en mercats i experiències, destacant el producte Premium, aquell que destaca la singularitat de la destinació i dóna un major retorn econòmic a la destinació; tal i com s’ha sol·licitat en les reunions de treball conjuntes entre el sector públic i privat. També s’intensifiquen després de la pandèmia les accions per captar el mercat internacional, posar en valor el nou model de platges i els serveis, i reforçar la promoció del segment LGTBIQ+. Un altre dels eixos se centra en reforçar l’adequació i el  contingut d’accessibilitat de la destinació i desplegar les accions relacionades amb la certificació de Destinació de Turisme intel·ligent, promoguda per Segittur, entre d’altres. Per portar a terme el Pla, la regidoria ha previst un pressupost inicial de partida de prop de 800.000 €.

Després de la presentació del Pla d’Accions davant el Consell Assessor, aquest dilluns, ara serà el Plenari de l’Ajuntament qui finalment l’avalarà.

Durant la reunió, també s’han anunciat els mercats prioritaris amb què treballarà Turisme de Sitges tenint en compte la informació facilitada pel propi sector i les dades obtingudes dels diferents estudis que es realitzen durant l’any, com el Pla de Màrqueting Turisme de Sitges, o l’estudi de dades 2022.

Pel que fa al turisme de proximitat, cal destacar la província de Barcelona, Madrid, Saragossa, Lleida, sud de França i País Basc com a eixos claus, amb l’objectiu d’augmentar la despesa mitjana que aquest segment de turista fa a Sitges.

En relació als mercats internacionals prioritaris hi ha Alemanya,  nord de França (París), Regne Unit, Estats Units (Costa Est/Oest) i Països Baixos. En aquest àmbit, la finalitat és créixer en volum d’aquestes persones que arriben al municipi i incrementar també la seva despesa. En tots dos àmbits, proximitat i internacional, la regidoria promocionarà les pràctiques sostenibles.

 

Durant la sessió s’ha donat compte del tancament de l’any 2022 que va cloure amb un total de 129 accions i un pressupost executat de prop de 900.000 euros. Aquesta Memòria de l’any 2022 de la regidoria de Turisme es podrà consultar a partir de la setmana que ve a l’apartat de Professionals del web www.sitgesanytime.com