Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita als terrenys per al nou CAP de Sitges

L’actual aparcament que hi ha al costat de la Policia Local, de 3.000m2, acollirà el nou Centre d’Atenció Primària, que es preveu es pugui posar en marxa abans que finalitzi el 2027. La construcció del nou equipament vol donar resposta a les necessitats sanitàries actuals, una petició àmpliament demanada.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor de Projectes i Obres, Jaume Monasterio, han visitat aquest matí els terrenys on s’ubicarà el nou Centre d’Atenció Primària de la vila. La visita ha comptat amb la presència de la gerent de la Regió Sanitària del Penedès del Servei Català de la Salut, Irene Abad, i de la directora del sector sanitari Penedès, Teresa Sabater, per veure in situ la parcel·la del nou equipament, que disposa de 3.000 metres quadrats. El CAP se situarà a la zona que actualment està destinada a aparcament al costat de la seu de la Policia Local, al Poble Sec.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, explica que “estem molt satisfets perquè anem fent passes endavant amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària de les persones” i ha afegit que “per a l’Ajuntament és fonamental que el nou servei compti també amb una zona destinada a aparcament que podria ser soterrat. Aquesta part s’ha d’acabar d’estudiar, però el que sí que tenim clar és que hem de garantir espai per a l’estacionament de vehicles”.

El Govern Municipal s’ha marcat com a objectiu la posada en marxa del nou servei “abans de finalitzar el 2027 o, si més no, que estigui molt encarrilat perquè es tracta d’un equipament molt necessari pel poble”, tal com ha manifestat el regidor de Projectes i Obres, Jaume Monasterio.

Ampliació del CAP actual

Les obres d’ampliació del CAP, al camí dels Capellans, que van començar a finals de juliol són a punt de finalitzar. Està previst que les noves dependències entrin en funcionament a principis de l’estiu.

L’actuació permetrà guanyar espai per a sis consultes noves i una sala d’espera, que es destinaran a l’àrea de pediatria i a usos polivalents per a la resta de professionals.

L’ampliació s’ha fet mitjançant mòduls industrialitzats que estan connectats amb l’edifici principal i se situen a la zona posterior del CAP, que fins ara s’utilitzava com a aparcament de professionals. El seu disseny combina funcionalitat i confort, compta amb tots els subministraments necessaris, climatització i llum natural a tots els espais.

Les obres suposen una inversió de 350.000€ finançats pel Servei Català de la Salut a través dels Fons Europeus REACT-EU.