Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar animal

L’Ajuntament de Sitges dona suport a la campanya d’adopció d’animals de companyia “Omple el teu cor, porta’l a casa”

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Penedès-Garraf (CAAD) duu a terme aquesta campanya durant totes les festes nadalenques per demanar l’adopció o acollida dels gossos i gats del centre. Actualment acull 322 gats i gossos, molt per sobre de la seva capacitat.

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de l’Alt Penedès-Garraf (CAAD) està duent a terme la campanya “Omple el teu cor, porta’l a casa”, per fomentar l’adopció o acollida d’animals que viuen al centre i que necessiten una llar. En aquests moments, tenen cura de 235 gossos i 87 gats, animals que busquen una família responsable que vulgui donar i rebre amor dels peluts. A més, hi ha 126 gossos i 75 gats a cases d’acollida, i 19 gossos es troben a residències canines per manca d’espai al centre. En total, 542 animals que estan esperant a la seva família definitiva. L’Ajuntament de Sitges dona suport a aquesta campanya i recorda que l’adopció és un acte solidari, molt necessari i de gran responsabilitat.

En els darrers anys, el CAAD acull més animals que els que surten en adopció, situant al centre en una situació complexa, especialment pel que fa a la capacitat de les instal·lacions i els recursos disponibles. Des de l’1 de gener, han entrat al centre 1.490 animals i s’han produït 707 adopcions.

Els animals s’entreguen vacunats, desparasitats, identificats amb microxip (que permet la seva recuperació en cas de pèrdua) i esterilitzats, evitant les cadellades no desitjades. Tant des de l’Ajuntament com des del CAAD volen conscienciar la ciutadania que l’esterilització i la identificació de gossos i gats és fonamental per evitar la cadena d’abandonament.

El CAAD també ofereix la possibilitat d’acollir animals de manera temporal, com una opció que permet a gossos i gats gaudir, mentre no són adoptats, de les comoditats i confort que només una llar pot oferir. L’acollida té una durada mínima d’un mes, per a garantir una bona adaptació de l’animal, i pot allargar-se fins a un màxim de sis mesos.

Per a més informació, es pot visitar el web www.caad.mancomunitat.cat o bé el compte d’Instagram @caadpenedes. També es pot enviar un correu a caad@mancomunitat.cat, perquè els professionals del centre puguin assessorar sobre l’adopció d’un gos o un gat.