Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

635 alumnes d’escoles de la comarca commemoren el Dia Internacional de la Dansa amb l’espectacle Dansa Ara Garraf

El projecte “Dansa Ara Garraf” és una ballada conjunta d’alumnes de segon i tercer de primària, creada amb la finalitat de promoure les seves habilitats rítmiques i artístiques.

635 alumnes de quinze escoles de la comarca commemoren el Dia Internacional de la Dansa el proper divendres, 29 d’abril, amb l’espectacle “Dansa Ara Garraf”, que enguany es farà al Pavelló de Pins Vens de Sitges.

Aquesta iniciativa és una ballada conjunta d’alumnes de segon i tercer de primària, creada amb la finalitat de promoure les seves habilitats rítmiques i artístiques mitjançant la dansa, d’una manera lúdica i creativa.

L’espectacle s’ha preparat durant aquest curs a cada centre educatiu amb l’assaig d’una sèrie de danses, conjuntament amb el professorat de música i educació física. El repertori d’enguany està format per les següents peces: “Salve Regina”, de Vivaldi;  “Abril”, de Maria del Mar Bonet cantada per Teodorakis; “Ball de panderos”, de La Jota; “Gallines”, de Ferran Martínez; “Imagine” de Richard Cheese; “Gavotte” de François Joseph Gossec; i “Bossanova soul”, d’Els Francolins.

La jornada està dividida en tres sessions, dues al matí (9.45 h i 11.15 h) i una a la tarda (15.30 h), que comptaran amb la participació d’infants de les escoles: Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo, Agnès de Sitges i Escola Pia, de Sitges; Sant Nicolau de Canyelles; Charlie Rivel i Escola Vora del Mar, de Cubelles, i Els Costerets, El Pi, La Riera, Les Parellades, Les Roquetes, Mediterrània i Santa Eulàlia de Sant Pere de Ribes. L’accés és restringint a les famílies de l’alumnat.

Durant l’acte es llegirà el poema “Si el món fos...” de Joana Raspall, per posar de manifest el rebuig a la guerra a Ucraïna. Aquest poema forma part del recull de versos “Com el plomissol. Poemes i faules” de l’escriptora catalana, publicat el 1998.  

Aquest projecte és coordinat pel Consell Comarcal del Garraf amb la col·laboració dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges. La Companyia de Dansa Factoria Mascaró ha impartit la formació als docents, en dues sessions, a les escoles que hi participen.

“Dansa Ara Garraf” es va iniciar durant el curs 2018-2019, amb una edició liderada per Sant Pere de Ribes que es va realitzar al pavelló poliesportiu de Ribes, i va comptar amb la participació de 717 alumnes de 16 escoles de la comarca. Sitges hi participa des de la primera edició. Durant el curs 2019-2020 l’espectacle no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia i al curs 2020-2021  la iniciativa es va recuperar en format virtual.

El logotip del “Dansa Ara Garraf” va ser creat per l’alumnat del batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramón Benaprès de Sitges durant el curs passat.