Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Ajuntament i Generalitat resolen la matriculació dels 42 alumnes que quedaven per començar el curs 2022-23

Les assignacions dels 29 alumnes d’ESO fan que puguin estar al primer dia de classe junt amb la resta de companys i companyes.

L’Ajuntament de Sitges i la Generalitat de Catalunya ja han resolt la matriculació dels 42 alumnes que quedaven pendents d’assignar escola o institut. En el cas de l’alumnat d’ESO, al llarg del dimarts es va notificar el centre al qual aniran, amb l’objectiu que avui ja hagin pogut assistir al primer dia de classe com la resta dels seus companys i companyes. En el cas del 13 alumnes de P4, la matriculació s’ha resolt amb l’obertura d’una nova línia a P4 a l’Escola Miquel Utrillo.

Amb aquestes matriculacions es dona una plaça a l’escolarització obligatòria a Sitges per a 42 nens i nenes que havien quedat pendents d’assignar. Amb tot, ara s’obre un procés administratiu per a alguns casos puntuals on les famílies poden presentar reclamacions. A més, també cal tenir en compte que quan comença el curs s’inicia el procés de matrícula viva, que significa que s’han d’anar matriculant infants que arriben amb el curs iniciat. En els darrers anys, aquesta matrícula viva ha suposat inscriure als centres escolars i instituts de Sitges una cinquantena de persones al llarg de l’any acadèmic.  

La previsió és que al llarg d’aquesta setmana, aquestes famílies coneguin quina escola o institut se’ls adjudica. Un cop aquests últims nens i nenes tinguin un centre per matricular-se, Sitges tindrà 3.025 alumnes escolaritzats en l’educació obligatòria, de P3 a 4rt d’ESO. A més, però, Sitges continua rebent noves famílies que en els últims dies estan formalitzant els tràmits per a que s’adjudiqui una plaça d’escolarització obligatòria al municipi.

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, David Martínez Lluís, assegura que “l’Ajuntament està fent bé la seva feina i estem en comunicació contínua amb la Generalitat per resoldre les incidències que van sorgint”. Martínez afegeix que “hem insistit a la Generalitat per a que sigui conscient que Sitges tenim més demanda d’escolarització que oferta i per tant cal pensar en solucions definitives, més enllà d’incrementar en una línia un curs en una escola”.