Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnes del Miquel Utrillo demanen un NIF a l’OAC en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola

Una desena d’alumnes de 5è de primària de l’escola Miquel Utrillo s’han apropat avui a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per demanar els NIF corresponents per a la creació de dues cooperatives.

Alumnes de 5è de primària de l'escola Miquel Utrillo han visitat avui l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) per demanar els NIF per a la creació de dues cooperatives. La iniciativa s'emmarca en el projecte Cultura Emprenedora a l'escola. Un projecte d'innovació pedagògica que, avalat per la Diputació de Barcelona, a Sitges impulsen la Regidoria d'Empresa i Ocupació i la Regidoria d'Ensenyament amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora. 

Els alumnes abans de demanar el NIF a l'OAC han hagut de preparar tota la documentació relativa a la petició i han creat els estatuts, l'acta de constitució i han omplert una sol·licitud adaptada amb la que aconseguiran el carnet que validarà la seva cooperativa.

Els dos projectes de cooperativa impulsats pels alumnes es basen principalment en la venda d'objectes reciclats, encara que també hi ha moltes altres idees. Segons explicava el president d'un dels dos grups avui presents a l'OAC, Edgar Benito, “la nostra idea és crear un joc de l'oca de Sitges. Ens agrada molt aquesta activitat perquè aprenem moltes coses com que fer una empresa és bastant difícil”. Marta Gilabert, presidenta de la segona cooperativa, ha explicat que “també volem treballar en la creació de polseres artesanals i amb els sobres sorpresa”. Aquesta idea es basa en la compra de joguines a l'atzar. Les persones interessades adquiriran un sobre i a l'interior i haurà el nom de la joguina o joc que els hi ha tocat.

Un cop les cooperatives estiguin constituïdes i els productes a punt, els alumnes els posaran a la venda en un dels múltiples mercats que se celebren a Sitges. 

El regidor de Turisme, Empresa i Ocupació, Ferran I. Llombart, ha destacat que “aquesta activitat és molt útil per al futur dels joves estudiants, ja que per primera vegada s'aproximen als tràmits administratius i comprenen què han de fer per poder iniciar una empresa. Aquests coneixements els hi seran útils de cara al futur perquè tindran la consciència de l'emprenedoria per poder materialitzar les seves idees en empreses”.

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola està pensat per a que els alumnes incorporin a la seva formació aspectes clau per al seu futur com la iniciativa personal, la creativitat, el treball en grup, el lideratge, la concreció d'objectius, la planificació i el desenvolupament o l'avaluació. El projecte s'integra dins les hores lectives escolars i el treball curricular s'adapta als continguts de l'empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica serviran per aprendre totes les qüestions relacionades amb l'emprenedoria. L'objectiu del projecte és millorar el desenvolupament integral de totes les competències bàsiques necessàries per al futur de la societat, seguint les directives europees. En total, 14 centres de Catalunya desenvolupen el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola.