Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnes francesos visiten Sitges

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora d’Ensenyament, Vinyet Lluís, han rebut aquest dimarts 30 alumnes francesos en intercanvi amb alumnes de l’Escola Pia de Sitges.

Alumnes de l'Escola Pia de Sitges han rebut els seus homòlegs francesos en un intercanvi que ha portat 30 alumnes de l'escola Sainte Janne d'Arc de Melun a França a visitar la vila durant una setmana. L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluís, els han rebut aquest dimarts al saló de plens de l'Ajuntament on els han donat la benvinguda.

L'Alcalde els ha explicat breuement la història de la Sitges i ha parlat sobre la importància que tenen els intercanvis amb alumnes d'altres països perquè “amb aquesta experiència es pot aprendre cultura i història d'altres països i, a més, pels alumnes sitgetans representa una responsabilitat perquè sou els encarregats d'explicar com és Sitges als vostres companys”.

La regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluís ha regalat als estudiants francesos un llibre sobre Sitges per a que el dipositin en el fons bibliogràfic de la seva escola i el puguin consultar com a record de Sitges. La regidora ha destacat “el benefici que genera pels estudiants apropar-se a la llengua que estudien i a una nova cultura”.

Durant aquests dies els alumnes francesos han visitat diferents punts d'interès turístic de Barcelona com la Sagrada Família, el Parc Güell o altres espais modernistes de la ciutat comtal i han ressaltat de Sitges el seu clima, la platja i el tarannà de la gent que els ha acollit en aquest intercanvi.

De l'Escola Pia, són 20 els alumnes que faran l'intercanvi i visitaran Melun, del 3 al 10 d'abril, gràcies al Programa Europeu de Llengües que els permet estudiar francès com a primera llengua estrangera.