Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Casals d’estiu a les escoles de Sitges

Els 4 casals de les escoles de Sitges ofereixen més de 300 places setmanals, després de dos estius amb restriccions per la pandèmia. Les inscripcions es poden formalitzar a cada casal.

L’Ajuntament de Sitges, a través de la regidoria d’Educació, coordina els casals d’estiu a infants i preadolescents, de P3 a sisè de Primària, per oferir diversió, lleure, i també, activitats esportives i lúdiques durant l’estiu. Gimcanes, ball, teatre, tallers, jocs, sortides per l’entorn, platja, cuina, experiments, activitat física i esports (rugbi, handbol, volei, bàsquet, etc.) són algunes de les propostes que es podran realitzar als 4 casals d’estiu, que s’ofereixen des de les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó i Agnès de Sitges i que estan obertes a tots els infants de la vila i de fora. 

El regidor d’Educació David Martínez, considera que “l’oferta dels casals és molt positiva perquè combina l’educació en el lleure amb el fet de compartir experiències educatives, potenciar la creativitat i les vivències, enfortir vincles i promoure valors com  la solidaritat, la cooperació” i afegeix que “molts infants repeteixen més d’una setmana i un any rere l’altre i això constata que tenen èxit. 

Enguany els casals de les escoles recuperen totes les places i n’ofereixen més de 300 setmanals, després de dos estius amb restriccions per la pandèmia. Les inscripcions  per assistir-hi estan obertes i es poden formalitzar a cada casal escollit. A més, també s’ha obert la línia d’ajuts econòmics municipals per a les famílies, per tal de sufragar l’import d’aquestes activitats amb l’objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats d'infants, adolescents i joves sense discriminació socioeconòmica.

El casal de l’Escola Esteve Barrachina va per setmanes, del 27 de juny al 29 de juliol i de l’1 al 12 d’agost per a tot l’alumnat de P3 a 6è de primària i un horari de 9 a 17 h, amb opcions de menjador i tarda. A P3, P4 i P5 cada setmana es proposarà descobrir civilitzacions perdudes a través d’una porta a un món antic (Egipte del Faraons, la Grècia d’Homer, els Asteques, el regne dels Vikings, el continent Africà.  

Per als més grans de 1r a 6è de Primària (“Ludoesportiu”) s’oferirà un casal molt dinàmic amb activitats esportives relacionades amb el bàsquet, handbol, vòlei, futbol, rubgi, entre d’altres i jocs de moviment (gimcanes, jocs de pistes, jocs de relleus, etc.), a més de tallers lúdics. Els preus (generals per 18€ dia/ 70€ setmana /amb possibilitats d’afegir-hi l’acollida matinal o de tarda i el menjador), els requisits d’inscripció i el material que cal portar es pot consultar a www.sitges.cat/casalsdestiu.

L’Escola Miquel Utrillo proposa del 27 de juny al 29 de juliol el seu casal de P3 a 6è de Primària, a un preu de 55€ per setmana i amb possibilitats de contractar a part l’acollida i el menjador. La temàtica del casal serà l'exploració per les ciutats més importants de tots els continents, descobrint zones geogràfiques: Paris, Nova York, Sidney, Barcelona i Ciutat de Mèxic. A www.sitges.cat/casalsdestiu es pot consultar més informació els requisits d’inscripció, els materials que s’han de portar per gaudir del casal.

El casal de l’Escola Maria Ossó, del 27 de juny al 29 de juliol, estarà dedicat a l’esport per a nens i nenes de 6 a 12 anys, i per als més petits de 3 a 5 anys estarà relacionat amb la Festa Major. Els participants més grans podran gaudir d’activitats esportives, aquàtiques, gimcanes, jocs tradicionals, experiments, danses, expressió corporal i molt més. El preu és de 60€ per setmana i també s’ofereix servei d’acollida i menjador a part. Els requisits d’inscripció estan disponibles a www.sitges.cat/casalsdestiu.

Per primera vegada l’Escola Agnès de Sitges també fa el seu casal d’estiu que porta per títol 1 estiu per transformar el planeta. A través de quatre elements de la matèria: aigua, terra, foc i aire els nens i les nenes descobriran els reptes que té la societat actual per transformar el planeta amb l’objectiu de viure en equilibri amb altres formes de vida sota un desenvolupament sostenible. El preu és de 63,25€ per setmana i també s’ofereix servei d’acollida i menjador a part. Les inscripcions es poden formalitzar a través de la pàgina web: http://estiu.fundesplai.org. Els requisits d’inscripció estan disponibles a www.sitges.cat/casalsdestiu.

 

Més informació de tots els casals a www.sitges.cat/casalsdestiu