Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Comença el programa Si ens preparem, podrem! – Projecte per a joves

22 alumnes han començat el programa de formació agrícola, forestal i de jardineria adreçat principalment a joves sense l’ESO i menors de 30 anys. El programa compta amb la participació de diferents ajuntaments i institucions de la comarca del Garraf.

Si ens preparem, podrem!. Sota aquest títol 22 alumnes procedents de diferents municipis de la comarca del Garraf han començat un curs que pretén oferir una sortida a joves menors de 30 anys sense l'ESO. El programa ofereix formació en temes com l'agricultura, coneixements forestals i jardineria.

L'objectiu del programa és orientar els alumnes que en el seu moment no van obtenir la titulació de l'ESO, i fer-los un seguiment per tal que puguin reprendre els estudis a través de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) amb formació online que a Sitges té el Centre de Formació d'Adults La Xarxa com a centre col·laborador.

El curs consta de classes teòriques i pràctiques. Els mòduls d'aprenentatge de les classes teòriques es dediquen a temes agraris i es complementen amb una formació bàsica de càlcul, noves tecnologies, comunicació i expressió escrita, recerca de feina i emprenedoria. Les classes teòriques finalitzaran el 21 de desembre. L'horari és de dilluns a divendres entre les nou del matí i la una del migdia.

Les classes pràctiques s'iniciaran al gener i duraran fins al març, i es faran un total de 80 hores en empreses relacionades amb els sectors agrícola, forestal i de jardineria.

Personal del Nivell 10, de Sant Pere de Ribes i d'una empresa especialitzada en temes tècnic – professionals, són els encarregats d'impartir els diversos mòduls formatius.

L'Ajuntament de Sitges, a través del CIES Nivell 10, participa en el programa que, coordinat pel Consell Comarcal del Garraf, compta també amb els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles, Olivella i la Mancomunitat de Municipis Penedès Garraf.