Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Declaració de l’Ajuntament de Sitges sobre la reunió entorn el trasllat de l’Escola Pia

Comunicat de premsa sobre la reunió entorn el trasllat de l'Escola Pia de Sitges

Representants de l’Ajuntament de Sitges i de la Fundació Cultural de Sitges, l’Escola Pia i l’AMPA de l’Escola Pia s’han reunit per tal de trobar una solució al trasllat del centre educatiu a un solar del barri de la Plana i Santa Bàrbara. Tal i com s’havia anunciat prèviament, la trobada ha tingut lloc després de la reunió que tècnics de l’Ajuntament han mantingut amb la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya aquest passat dilluns, 25 de març.

La proposta que l’Ajuntament de Sitges ha posat sobre la taula i que ara Escola Pia, Fundació Cultural i AMPA hauran d’estudiar conjuntament té la voluntat d’oferir a l’Escola Pia un solar més espaiós que l’actual per al seu futur equipament, garantint així un mapa escolar equilibrat a la vila. L’operació té en compte, en aquest sentit, la transformació del barri de Santa Bàrbara i la Plana en nova centralitat de la vila i la construcció del nou edifici de l’escola Agnès de Sitges, fins ara situat a Can Pei, al barri de Quint Mar. El municipi guanyarà, a canvi, un equipament per a ús públic al centre de la vila. L’operació plantejada proposa que l’Ajuntament cedeixi els terrenys del sector de la Plana i Santa Bàrbara a la Fundació Cultural de de Sitges en règim de concessió demanial per a un termini d’anys a determinar, seguint les directrius marcades per la Direcció General d’Urbanisme.

L’operació proposada hauria de seguir les següents passes:

  • Creació d’un grup de treball tècnic entre l’Ajuntament i la Fundació Cultural de Sitges.
  • Redacció d’un avanç de Modificació del Pla general que adapti a normativa els nous usos que es preveuen pels equipaments públic i privat.
  • Verificació de l’avanç per part de la Direcció General d’Urbanisme.
  • Efectuar una consulta prèvia a la ciutadania del contingut de la Modificació.
  • Ple municipal: aprovació inicial de la modificació del Pla General, que suposa la requalificació urbanística de les finques d’equipaments públic i privat, amb la conseqüent exposició pública i període d’al·legacions.
  • Obtenció dels informes sectorials pertinents.
  • Ple municipal : aprovació provisional de la modificació del Pla General, que suposa la requalificació urbanística de les finques d’equipaments públic i privat.
  • Direcció General d’Urbanisme: aprovació definitiva de la modificació del Pla General.
  • Atorgar la concessió demanial, un cop efectuada l’aprovació definitiva per part de la Generalitat.

Paral·lelament a tot aquest procés, en cas d’arribar a un acord entre les parts s’hauran de determinar els detalls de la concessió demanial, fet que requereix la corresponent valoració patrimonial de les finques i instal·lacions de l’Ajuntament de Sitges i de la Fundació Cultural.

La reunió ha comptat amb la presència, per part de l’Ajuntament de Sitges, de l’alcalde, Miquel Forns; el regidor d’Urbanisme, Jordi Mas; el regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, i tècnics municipals. Per part de la Fundació Cultural, hi han assistit el president, Raul Capa, i els patrons Emili Villalba i Ivan Saldaña. En representació de l’Escola Pia, hi han pres part Ramon Beringues, director del centre, i Pedro Alonso i Octavi Raventós, director financer i assessor jurídic, respectivament, de l’Escola Pia Catalunya. Per part de l’AMPA, hi han assistit la presidenta, Marta Hernando, i la vocal Minerva Kadar.