Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El 17è Consell d’Infants de Sitges es constitueix per iniciar un nou projecte

El nomenament dels nous consellers s'ha celebrat aquest dimecres en un acte institucional al Saló de Plens de la Casa de la Vila presidit pel regidor d’Educació, David Martínez. La vintena de nens i nenes desenvoluparan un projecte a través d'una reunió al mes fins al final del curs escolar.

Els nens i les nenes de Sitges tornen a tenir veu pròpia en el marc del 17è Consell d'Infants que s'ha constituït oficialment aquest dimecres al saló de plens de l'Ajuntament. Els 20 consellers i les conselleres, que representen l'alumnat de les escoles Miquel Utrillo, Esteve Barrachina, Maria Ossó, Agnès de Sitges, Escola Pia i Brithish School of Barcelona, han pres possessió del càrrec davant la presència del regidor d'Educació, David Martínez, i sota l'atenta mirada dels familiars dels nous membres.

Les conselleres i els consellers d’aquest curs 2019-2020 són Sara Eguia Segura, Ona de la Torre Pérez, Guiula Tudela Solimbergo, Guiomar Soler Antón, Alba Ferré Capo, Inés Anton Anfosso, Fiona Milà Romà, Carles Muñoz Olivares, Nora Puche Barba, Mariona Castellà Rogé, Kila de Veritz Benza, Àlex Casalots Macià, Lluna Prenafeta Chane, Víctor Brea Llamas, Laura Offroy Trillo, Eloi Almirall Vivó, Marta Curto Valldosera, Iker Augusto Espinosa, Zofia Pola Ratynska i Ildebrando Burzacca. 

Els nous membres de 5è de Primària escollits després d’unes eleccions democràtiques dels centres escolars se sumen als alumnes de 6è de Primària que van començar la seva tasca en aquest òrgan de participació ciutadana l’any passat.

El regidor d'Educació, David Martínez, ha felicitat tots els membres i els ha animat a treballar perquè “des de l’Ajuntament de Sitges considerem molt important les vostres inquietuds, reivindicacions i aportacions per millorar la nostra vila. La vostra mirada és, doncs, imprescindible per saber com us agradaria que fos Sitges i quin és el model de la vila que voleu”. 

 

Després d’entregar els nomenaments als joves consellers ha destacat també que “avui comença una experiència enriquidora i formativa que serà beneficiosa per a vosaltres com a representants de les escoles i també per a la resta de sitgetanes i sitgetans”.

El 12 de novembre tindran la primera sessió de treball del Consell d'Infants a l'Espai Jove. A partir d'aleshores un cop al mes es reuniran mensualment en aquest espai municipal per fer un llistat dels temes amb l'objectiu de decidir el projecte que desenvoluparan al llarg del curs. La decisió arribarà després de parlar i debatre sobre els aspectes que cal millorar de Sitges.

David Martínez també ha encoratjat els membres del 17è Consell d’Infants a recollir suggeriments i aportacions de la resta de l’alumnat dels seus centres educatius. Abans de finalitzar el curs escolar, les conselleres i els consellers lliuraran a l’alcaldessa i al regidor d’Educació la seva proposta.

 

El Consell d’Infants de Sitges

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana que fomenta els valors democràtics i serveix de nexe entre l’Ajuntament i les escoles. Fins ara s’han dut a terme entre altres projectes: el disseny d’un parc infantil per a nenes i nens majors de 8 anys, ‘Artistic Time’ per fomentar l’art urbà amb pintures murals amb parets artístiques a Sitges, el projecte Anti-Bullying, parcs inclusius, fonts públiques o la creació de carrils bicis.