Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El 19è Consell d’Infants presenta el Llibre blanc, un projecte per mantenir accessible la vila de Sitges

El treball de les 24 conselleres i consellers vol fer real l’accessibilitat del municipi.

El 19è Consell d’Infants de Sitges ha treballat el projecte Llibre blanc, un projecte per mantenir accessible la vila de Sitges durant aquest curs escolar 2021-2022. Els 24 membres d’aquest òrgan de participació han presentat el document aquest dijous al Saló de Plens davant l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor d’Educació, David Martínez, i el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio. 

Els 24 representants de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Sitges (Agnès de Sitges, Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo, Pia de Sitges i British School of Barcelona), que formen el 19è Consell d’infants han treballat el món de l’accessibilitat a Sitges per veure com es pot millorar la vila per a les persones amb diversitat funcional. Les conselleres i consellers comencen el projecte després de constatar que a Sitges hi ha molts semàfors adaptats per a persones cegues, però malgrat això encara hi ha molta feina per fer ja que a la via pública existeixen altres impediments per a les persones que tenen mobilitat reduïda. Per aquest motiu, han decidit elaborar un llibre blanc, que vol ser un intent de document que recull diferents intervencions i que ha de proposar millores que necessitaran de nous manteniments regulars. I per fer-ho han fet l’estudi tant des de la seva aula de treball a l’Espai Jove com també a peu de carrer. Per complementar aquest treball de camp, també s’han reunit amb el regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio per aclarir dubtes.

El treball del 19è Consell d’Infants conclou que “calen realitzar moltes accions a la via pública perquè Sitges sigui una vila plenament accessible. Una vila és amable, justa i bonica quan respecta les diferències de la seva ciutadania. Perquè com tots i totes sabem, tots som diferents. I tenir qualsevol necessitat o mancança no pot ser motiu de discriminació o greuge. No poder anar caminant amb seguretat a tot arreu perquè et trobes escales no senyalitzades o rampes impossibles o ascensors inútils no és acceptable. Resoldre-ho ha de ser una prioritat”. Els consellers i les conselleres asseguren que “esperem que l´Ajuntament escolti les nostres propostes i es puguin desenvolupar”.

L’alcaldessa de Sitges ha destacat que “el llibre blanc és un document molt interessant i que farem tot el possible per donar-hi suport”. També ha agraït la feina feta al Consell,, els representants dels alumnes “per millorar Sitges” i ha remarcat que volem tenir en compte la veu i l’opinió de les noves generacions ja que ho considerem del tot necessari. Entre totes i tots fem poble.”

Els consellers i conselleres d’aquest òrgan de participació han entregat la memòria que aplega en un document tot allò que han fet durant les sessions i les propostes que han recollit durant mesos i que han fet arribar a les regidores i regidors pertinents. 

Al llarg d’aquest curs el 19 Consell d’Infants ha realitzat la majoria de les seves sessions de manera presencial, tret d’una que encara va ser telemàtica a causa de la Covid-19. El regidor d’Educació, David Martínez, ha posat en valor precisament que “aquest curs el Consell d’Infants ha pogut celebrar-se amb gairebé la normalitat de sempre i avui celebrem la cloenda del XIX Consell d'Infants, que ha tornat al seu format original, cosa que ens alegra molt. Els infants que formen el Consell, han presentat un molt bon projecte, fruit de la bona feina feta durant aquests mesos, i que esperem que es pugui dur a terme. Posarem tots els mitjans com Ajuntament perquè així sigui”. ¡

L’alcaldessa Aurora Carbonell, acompanyada dels regidors David Martínez i Jaume Monasterio, han entregat els Diplomes de comiat als consellers i conselleres que han finalitzat el curs de sisè de primària, és a dir, la seva etapa al Consell d’Infants.

Galeria d'Imatges