Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El 9è Consell d’Infants finalitza el seu mandat

Els Consellers presenten davant l’Alcalde de Sitges les propostes que han treballat al llarg d’aquest any. El Batlle va ressaltar la importància del seu treball i es va comprometre a estudiar la viabilitat de les seves idees i suggeriments.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, es mostrava molt satisfet del treball col·lectiu que els membres del 9è Consell d'Infants han fet al llarg de l'any, en l'acte de cloenda de l'òrgan de participació local més jove, celebrat ahir dijous al Saló de Plens de l'Ajuntament. Els consellers, que aquest any han treballat per a la millora de les zones esportives públiques i els parcs infantils, van presentar a l'Alcalde la memòria i el document final del treball que han elaborat i recull totes les aportacions i els suggeriments que van poder treballar també amb el Regidor de Via Pública, Lluís Marcé.

Miquel Forns va destacar la importància de la tasca que desenvolupa el Consell d'Infants perquè “és un òrgan que, des d'una vessant pedagògica, els més petits aprenen el funcionament de la vida política”.

La regidora d'Ensenyament, Vinyet Lluís, va explicar que el Consell d'Infants “aporta idees plenes de sentit, imaginatives i pensant en el poble, que neixen des de la mirada i el criteri dels més petits”.

El Consell d'Infants està format per alumnes de 5è i 6è de Primària. Els de 5è tornaran a repetir l'experiència l'any vinent, acompanyats dels nous consellers que seran escollits per votació als diferents centres escolars de la vila. Els de sisè acaben aquest any la seva funció com a consellers.

El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana que es coordina des del Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Sitges. L'objectiu és ensenyar als més petits com funciona una institució pública i serveix per ressaltar valors com el diàleg i la participació.