Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Centre d’Adults amplia l’oferta destinada a persones que volen tornar a estudiar

El Centre de Formació d’Adults La Xarxa (CFA La Xarxa) oferirà a partir del mes d’octubre un nou curs presencial per la preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà.

El Centre de Formació d'Adults La Xarxa (CFA La Xarxa) impartirà el curs de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà, a partir del mes d'octubre i fins l'abril. Amb aquest curs presencial, la CFA La Xarxa amplia l'oferta destinada a persones que volen retornar als estudis. Les sessions preparatòries es desenvoluparan al vespre i constaran de classes diàries fins a completar un total de 330 hores. Pot accedir-hi qualsevol persona major de 18 anys, ó de 16 si hi ha una causa que ho justifiqui.

Aquest curs parteix de la premissa que per retornar al sistema educatiu quan no es té el títol de l'ESO, cal superar el curs de preparació de les proves lliures d'accés a cicles formatius de grau mitjà. Un cop superades aquestes proves, que són alternatives a l'ESO, l'estudiant té accés a la formació professional. En cas de superar un cicle formatiu de grau mitjà, es poden continuar els estudis i passar a batxillerat o a un cicle formatiu de grau superior i des d'aquí a la universitat.

A més d'aquest nou curs presencial, el Centre de Formació d'Adults de Sitges és col·laborador de l'institut virtual IOC (Institut Obert de Catalunya), per obtenir l'ESO sense haver d'assistir a classes físicament. El CFA La Xarxa continuarà oferint el proper curs la possibilitat d'aconseguir el certificat de l'ESO on-line, una forma d'estudi que té com a avantatge l'asincronia, perquè professors i alumnes no han de coincidir ni en l'espai ni en l'horari, de forma que els permet adaptar la dedicació i el ritme de treball a les seves necessitats. Només cal tenir un cert grau d'autonomia tant en utilització d'entorns informàtics com en actitud davant l'estudi.

La inscripció de totes dues modalitats d'estudi, tant a l'IOC com a les provés d'accés a cicles formatius de grau mitjà, es farà al mes de setembre. Per a més informació es pot anar al Centre de Formació d'Adults La Xarxa, al carrer de Sant Honorat, 28, consultar el blog cfasitges.blogspot.com.es o trucar al telèfon 93 894 10 48.