Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Centre de Formació d’Adults amplia l’oferta educativa per al curs 2022-2023

El 2 de setembre s’instal·larà el punt d’informació amb l’oferta de cursos i tastets del CFA al Cap de la Vila d’11 a 13.30 h i de 18 – 20.30 hores.   El 8 de setembre s’instal·larà el punt d’informació amb l’oferta del CFA per a joves a la Fragata de 19 a 21 hores.

La programació del Centre de Formació d’Adults (CFA) per al curs 2022-2023 presenta com a gran novetat la incorporació a l’oferta educativa de més nivells d’anglès i també la incorporació de Tastets culturals i Tastets TIC nous.

El regidor d’Educació, David Martínez, reitera la importància de l’oferta educativa que s’imparteix al Centre de Formació d’Adults (CFA) ja que “té com a finalitat respondre a les necessitats i demandes formatives de les persones adultes al llarg de la vida. D’aquesta manera, poden continuar desenvolupant les seves capacitats, poden ampliar els seus coneixements i millorar les seves competències”.

Pel que als Tastets Culturals i els Tastets TIC destaquen més cursos relacionats amb l’alimentació (Postres nutritives i saludables), la robòtica (Descobreix la robòtica i la programació SPIKE Prime de LEGO Education), la joieria (Joies de primavera) i el patrimoni (D’Empúries a Tàpies, La història de Sitges a través del patrimoni, dues ermites i una parròquia), sobre art (Iniciació a l’aquarel·la i també relacionat amb la ceràmica Enfanga’t). Per segon any consecutiu s’ofereixen els Tastets TIC i aquest 2022 s’adapten a la demanda per acompanyar als adults a superar la bretxa digital. Els cursos que s’ofereixen aquest 2022 són: Treu-li suc al mòbil, Mou-te tranquil·lament per internet, Edició de foto i vídeo. També es programen  els tallers ‘Perd la por a l’ordinador’ i ‘Mou-te tranquil·lament per internet’.

A través de l’àmplia oferta formativa, el CFA reivindica la formació al llarg de la vida amb cursos formals (Etapa instrumental I i II, Competències bàsiques, GESO, GESO a través de l’IOC, preparació per a les proves d’accés a Grau superior i universitat per a majors de 25 i 45), idiomes (anglès i castellà) i memòria. El centre s’adreça a diferents col·lectius i peticions. Des dels joves que han de completar la seva formació fins als adults que volen adquirir nous coneixements de temàtiques diverses amb la programació dels Tastets Culturals i Tastets TIC.

L’oferta del CFA també inclou cursos formals, idiomes, tallers de memòria i la possibilitat d’acreditar coneixements en competències tecnològiques presentant-se a les proves ACTIC. Aquesta oferta es pot consultar a través de la pàgina web https://www.sitges.cat/serveis/ensenyament/formacio-dadults/programacio-de-cursos-i-tallers-2022-23

Les persones interessades podran inscriure’s al CFA a partir del 5 de setembre, però prèviament hauran de fer una entrevista. Per concertar-la cal demanar cita prèvia al telèfon del CFA  93 894 10 48. 

Per donar a conèixer tots els cursos, tastets, i altres iniciatives, el CFA posarà el punt d’informació amb l’oferta formativa del CFA (amb els cursos i tastets) i també del CPNL al Cap de la Vila el 2 de setembre d’11 a 13.30 h i de 18 a 20.30 hores.

Com a novetat, aquest any també s’estrenarà el Punt d’Informació del CFA per a joves  la Fragata de 19 a 21 h amb la informació sobre cursos d’anglès, el GESO, CAM, Accés a Grau Superior i Accés a la Universitat.  

Des del CFA es mostra una gran satisfacció pels bons resultats dels alumnes  que han superat els seus estudis el curs 2021-2022, per exemple els alumnes que es van presentar a les proves lliures d’accés a grau superior amb un 63% d’aprovats i a les proves d’accés per a majors de 45 anys amb el 100%. A més dels alumnes que han aconseguit el graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) també representen el 71% i els que han aconseguit l’accés directe a un grau mitjà (CAM), el 80%.

La directora del CFA, Montse Busom, destaca que “hi ha persones que s’inscriuen per fer les proves d’accés a Grau Superior o a la universitat i aprofiten els continguts, que van assolint, i després es presenten a proves lliures de cursos inferiors com, per exemple, l’ESO i d’aquesta manera obtenen una titulació. Perquè és molt diferent tenir un títol que una prova d’accés”. Montse Busom afegeix que “el CFA ofereix una experiència diferent, un bon ambient de treball i acompanyament a l’alumnat des de l’inici del curs”.

 

Tastets Culturals 2022-2023

El CFA ofereix a la ciutadania l’oportunitat d’ampliar els coneixements amb una varietat de tallers, alguns dels quals es renoven. Entre les novetats d’aquest any hi ha:   

 • D’Empúries a Tàpies
 • Descobreix la robòtica i la programació SPIKE Prime de LEGO Education
 • Enfanga’t
 • Postres nutritives i saludables
 • Joies de primavera
 • La història de Sitges a través del patrimoni
 • Dues ermites i una parròquia

 

i entre els cursos que repeteixen hi ha:

 • Cuina de Nadal per triomfar!
 • Let’s play
 • Ment-i-joc
 • Iniciació a l’aquarel·la
 • Joieria creativa
 • Cuina d’estiu

Les classes en aquest centre educatiu per als cursos d’etapa instrumental, CAM (Curs específic d’accés als cicles Formatius de Grau Mitjà), GESO (Graduat en Educació Secundària Obligatòria), competències bàsiques i accés a grau superior i universitat per a majors de 25 i 45 anys s’iniciaran el  26 de setembre, mentre que els cursos d’idiomes serà la primera setmana d’octubre.

 

Tastets TIC 2022-2023

Per segon any consecutiu es programen Tastets TIC per ajudar a reduir la bretxa digital de persones adultes i oferir noves tècniques, i més eines perquè puguin millorar o perfeccionar les xarxes socials. 

Els Tastets TIC que s’ofereixen enguany són:

 • Perd la por a l’ordinador (Nivell 1) / (taller doblat)
 • Treu-li suc al mòbil
 • Mou-te tranquil·lament per internet (Nivell 2) / (taller doblat)
 • Edició de foto i vídeo

 

 

INSCRIPCIONS

 

Dates: a partir del 5 de setembre

*Abans de fer la inscripció cal fer una entrevista. Cal demanar cita prèvia al telèfon del CFA

 

Centre de Formació d’Adults (CFA)

Telèfon 93 894 10 48  

Adreça (Carrer Sant Honorat, 28)

 

Inici del Curs 2022-2023 del CFA:  26 de setembre  

Més informació a https://www.sitges.cat/serveis/ensenyament/formacio-dadults/programacio-de-cursos-i-tallers-2022-23

 

 

PUNT D’INFORMACIÓ DEL CENTRE DE FORMACIÓ D’ADULTS (CFA) AL CAP DE LA VILA 

 

Data: 2 setembre 

Horari: d’11 a 13.30 h i de 18 – 20.30 h 

Informació sobre l’oferta educativa del CFA, Tastets Culturals i Tastets TIC

 

 

NOVETAT: PUNT D’INFORMACIÓ DEL CFA PER A JOVES – FRAGATA

Data: 8 setembre 

Horari: de 19 – 21 h

Informació del CFA sobre cursos d’anglès, el GESO, CAM, Accés a Grau Superior i Accés a la Universitat.