Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Centre de Formació d’Adults difondrà l’oferta formativa en un estand informatiu al Cap de la Vila

• L’horari de la taula informativa sobre el nou curs 2020-2021 s’instal·larà el 4 de setembre, d’11 a 13.30 h i de 18 a 20.30 hores. • Com a novetat, el centre oferirà la preparació per a la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys.

Per difondre l’oferta educativa per al curs vinent, el Centre de Formació d’Adults (CFA) realitzarà el 4 de setembre una jornada informativa al Cap de la Vila. En el mateix estand l’Oficina de Català a Sitges també hi presentarà la seva oferta de cursos. El punt informatiu estarà obert des de les onze del matí a quarts de de dues del migdia i de sis a dos quarts de nou de la tarda.

El Centre de Formació d’Adults començarà el curs 2020-2021 de manera presencial i adaptat a les mesures de prevenció de la Covid-19. Per tenir-ho tot previst a l’inici del curs, el professorat del centre oferirà a l’alumnat formació per seguir les classes en línia en el cas que hi hagués un confinament total o parcial.

L’oferta formativa del CFA està destinada a persones majors de 17 anys que tinguin interès per completar la seva formació en diferents vessants. A més, per ser usuari del centre no cal estar empadronat a Sitges. La gran novetat de l’oferta formativa per al curs vinent serà la preparació per a la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys. Amb aquest curs nou es vol arribar a un segment de la població que fins ara no tenia espai al centre per continuar amb la seva formació.

La incorporació d’aquest curs nou amplia l’oferta del CFA que intenta recollir diferents vessants:

  • Cursos formals

-Graduat en Educació Secundària tant en format presencial com a distància (en línia).

-Formació Professional (grau mitjà)

     *curs específic per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà. En el cas de l’accés a Grau Mitjà es realitza un curs en avaluació contínua i, per tant, no cal passar una prova final.

-Formació Professional (grau superior)

     *curs de preparació per a la incorporació als cicles de grau superior

-Idiomes

   *cursos d’idiomes (anglès i castellà) a través de diferents nivells. El centre té l’autorització del Departament d’Ensenyament  de la Generalitat de Catalunya i això significa que si els alumnes, en aquest cas d’anglès, superen una prova poden demanar l’accés  a l’Escola Oficial d’idiomes.

 

  • Oferta complementària amb ensenyaments no formals:

-cursos d’entrenament de la Memòria

-Tastets Culturals (petites càpsules de temes molt variats impartides per persones especialistes).

 

En paral·lel, el Centre ofereix també la possibilitat d’acreditar els coneixements en TIC ja que el CFA és Centre col·laborador ACTIC, tot i que no imparteix la formació.  

 

Tastets culturals: 

El CFA programa per al proper curs tastets culturals que en la majoria dels casos són nous, d’altres són ampliació dels tallers de l’any passat i també es recupera algun tastet que no es va poder realitzar a causa del confinament.

Els Tastets nous són: Seguretat informàtica personal, Gaudeix del teu mòbil, Cuina de Nadal per triomfar, De la idea al conte, Ikebana, Joies cuinades amb Keremel, Descobrim les plantes del Garraf, Seguim la petjada dels nostres avantpassats, Joieria creativa, Cuina Fresca. També repeteixen com a conseqüència de la demana: Ment-i-joc i Fotografiem amb el mòbil.

 

 

Inscripcions

 

Les inscripcions seran presencials al CFA (carrer Sant Honorat, 28) i es faran a partir del 4 de setembre, tot i que serà necessari demanar cita prèvia. A partir d’una entrevista inicial s’orientarà a la persona interessada i, a partir d’aquí, es farà la inscripció.

 

Per demanar cita prèvia cal trucar al CFA (93 894 10 48) a partir de l’1 de setembre. Tota l’oferta es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges www.sitges.cat.

 

Oficina de català de Sitges

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), per mitjà del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, aposta per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina per a la convivència, la integració i la igualtat d’oportunitats dels ciutadans, i l’accés i la promoció en el món laboral.

L’oferta de cursos a Sitges cobreix diferents nivells: des d’iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua fins a cursos per adquirir fluïdesa i per entendre i parlar català a la feina, entre d’altres.

 A partir de l’1 de setembre es pot demanar informació sobre proves de nivell i inscripcions a l’Oficina de Català (c/ Sant Honorat, 28. Telèfon: 93 8941048; ocsitges@cpnl.cat).