Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Centre de Formació d’Adults programa una desena de tallers breus

El taller de fotografia amb el telèfon mòbil tornarà a realitzar-se aquest curs.
El taller de fotografia amb el telèfon mòbil tornarà a realitzar-se aquest curs.
El Centre de Formació d’Adults de Sitges organitza una nova programació de “tastets”, petites formacions de temàtiques molt diverses, pensades per a tots tipus de públics

Música, literatura, gastronomia, història, cultura, manualitats, medi ambient... El Centre de Formació d’Adults (CFA) programa, a partir del proper mes de novembre, una desena de tallers per a tots els públics i a preus reduïts.

És el tercer any que el Centre de Formació d’Adults duu a terme aquests “tastets”, hereus de la idea iniciada anys enrere amb els “Sitges, un món per conèixer”. Els temes han anat variant amb el temps, però la idea fonamental és la mateixa: donar l’oportunitat a la ciutadania d’aprendre o millorar en aquells àmbits que els interessen, i fer-ho d’una forma amena i dinàmica. La seva durada (que oscil·la, segons el taller, entre un i dos mesos); el preu (entre 30 i 60 euros) i el format (basat en l’experiència vivencial i dinàmica), estan pensats per facilitar l’assistència i l’organització de totes les persones interessades.

L’èxit de les anteriors edicions han fet que el programa de “tastets” hagi anat creixent any rere any. Per al curs 2019-2020, el CFA ofereix 10 tallers de temes molt variats que van des de les tècniques de fotografia amb el telèfon mòbil fins a la cuina de Nadal o tallers d’escriptura, passant per les rutes culturals o històriques pel patrimoni sitgetà.

Alguns dels cursos presentats aquest any ja es van impartir l’any passat, i repeteixen. És el cas de ‘Fer fotografies amb el mòbil’, ‘Ment i joc’ i el taller d'escriptura creativa anomenat ‘Com t'ho explico’. Tots tres van superar, el curs passat, el nombre d’inscripcions que podien admetre i molta gent es va quedar sense plaça. Per aquest motiu, el CFA torna a programar-los per tal de donar una segona oportunitat a tots els que el curs passat van quedar-se fora.

El taller ‘Ment i joc’, pensat per exercitar la ment i la memòria a través del joc serà l’encarregat d’obrir el calendari de propostes formatives el proper mes de novembre. El seguirà “Cuina de Nadal per triomfar”, en el que la cuinera Carmen Arce ensenyarà a cuinar els plats de tota la vida modernitzats i d’una forma ràpida.

L’activitat es reprendrà amb el nou any i el curs ‘Com t'ho explico’ d’expressió escrita, que es proposa ajudar els alumnes a convertir en lletres tot allò que ens passa cada dia, el que sentim i el que imaginem. La programació seguirà amb un curs per descobrir el Sitges medieval i un altre de lectura en castellà. Noves rutes culturals per la vila, taller de fotografia amb telèfon mòbil o cursos de manualitats, cuina i bijuteria agafaran el relleu a partir de la primavera.