Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

EL CFA ofereix un servei gratuït d’acompanyament per obtenir l’Acreditació de competències professionals

Les persones sense títol però amb experiència podran rebre orientació amb l’objectiu de poder acreditar-ho a través de l’Agència de Formació i Qualificació de Professionals de Catalunya.

El Centre de Formació d’Adults (CFA) ofereix un servei gratuït adreçat les persones sense títol però amb experiència per acompanyar-les a obtenir l’Acreditació de competències professionals. Aquest és un servei nou que amplia l’oferta del CFA des del mes de setembre passat, just amb l’inici del curs actual.  Les persones que treballen des de fa anys però que no tenen cap titulació oficial poden a través d’aquest certificat oficial, que atorga l’Agència FPCAT (Agència de de Formació i Qualificació de Professionals de Catalunya) de  la Generalitat de Catalunya, demostrar l’experiència professional. En aquest marc, es poden acreditar totes les competències professionals incloses en certificats de professionalitat i títols de formació professional que s’ofereixen a Catalunya.

Des de l’inici del servei el CFA Sitges ha atès 7 persones, 6 de les quals han iniciat el procés d’acreditació en diferents àmbits professionals com la integració social, la fusteria i el moble, el condicionament físic i el manteniment electromecànic.

Les persones interessades, que vulguin millorar el seu currículum vitae i les possibilitats de trobar feina, han de trucar al telèfon 93 894 10 48 i  demanar hora al CFA per sol·licitar aquest servei. A través d’un assessorament gratuït, des del CFA, que és un punt d’informació i orientació, ajuden les persones a:

  1. Identificar les competències professionals
  2. Elaborar el currículum vitae (cv)
  3. Fer el registre a l’Agència FPCAT (Agència de de Formació i Qualificació de Professionals de Catalunya) que està obert els 365 dies de l’any

 

Després, un cop fet el registre, l’agència contacta amb l’usuari/usuària i es passa a les fases de demostració i certificació. El procés per fer l’acreditació té una durada entre 3 i 6 mesos.