Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf obre les inscripcions per fer cursos de català

Les classes del primer quadrimestre del curs 2012-2013 començaran el dia 4 d’octubre. Continua també obert el programa “Voluntariat per la llengua”.

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i que ara s'hi vulguin inscriure, ja poden demanar dia i hora per fer la prova de col·locació amb la finalitat de situar-les en el curs més adequat. Per fer les proves cal adreçar-se a l'Oficina de Català (C/ Sant Honorat, 28, 1r. Tel. 93 894 10 48) de 10 a 14 h. Un cop conegut el resultat, a partir del dia 24 de setembre ja es podrà formalitzar la matrícula. El 17 de setembre, s'obrirà la inscripció als antics alumnes de nivells bàsic i suficiència i, el dia 18, serà per als dels nivells elemental i intermedi. Els cursos començaran el dia 4 d'octubre.

Cursos presencials i a distància
Els cursos de català per a adults ofereixen diferents modalitats d'aprenentatge. D'una banda, les persones que no entenen la llengua troben els cursos d'iniciació al català oral. A partir d'aquí, l'alumnat pot accedir a cursos orientats a la llengua parlada: són els nivells bàsics i elemental. Finalment, hi ha els nivells orientats a la llengua escrita: els intermedis i els de suficiència. Aquests últims es poden seguir en la modalitat presencial o bé a distància. Com a novetat, enguany es poden seguir tots els cursos de nivell intermedi i de suficiència (per a catalanoparlants) per mitjà dels cursos semipresencials, que amplia l'oferta de cursos del CPNL a distància amb el Parla.cat.

Els cursos que imparteix el CPNL estan homologats amb les titulacions que expedeix la Direcció General de Política Lingüística. Així doncs, la prova final dels cursos bàsics, elementals, intermedis o de suficiència permet obtenir un títol oficial, que equival als nivells A, B o C de català.

Es pot trobar la informació sobre l'oferta al cercador de cursos del CPNL (http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador_cursos.html ), i la informació més detallada en els espais web del CNL (http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes/ ).


Programa “Voluntariat per la llengua”
El programa “Voluntariat per la llengua” està orientat tant als alumnes dels cursos bàsics com a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada -o els calgui reforçar l'expressió oral- amb la col·laboració d'alumnes d'altres cursos o d'altres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català. El compromís d'aquestes parelles és compartir una hora a la setmana fora de l'aula durant un mínim de deu setmanes. El programa és obert a tothom i en qualsevol moment es pot omplir el formulari al Servei de Català.