Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Consell d’Infants impulsa una campanya de recollida de material per a animals domèstics

Durant dues setmanes, del 17 a 31 de gener, s’instal·laran punts de recollida a les 6 escoles de Sitges per recopilar mantes, tovalloles, llençols i kongs per als gossos i gats del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD).

El Consell d’Infants de Sitges posa en marxa del 17 al 31 de gener una campanya solidària de recollida de material per al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Al llarg de dues setmanes, els infants i els joves que vulguin podran portar a les 6 escoles de la vila mantes, tovalloles, llençols i kongs (un utensili per a gossos que serveix per desenvolupar les seves capacitats).

Els punts de recollida s’instal·laran a l’Escola Esteve Barrachina, Escola Miquel Utrillo, Escola Maria Ossó, Escola Agnès de Sitges, a l’Escola Pia (centre concertat) i BSB Sitges (British School of Barcelona, centre privat). 

Aquesta campanya està ideada pel mateix Consell d’Infants de Sitges d’aquest curs i posa de manifest que “els nostres peluts que estan en procés d’adopció necessiten la nostra ajuda, el nostre suport i la nostra solidaritat!’, segons indica el cartell d’aquesta iniciativa. Les conselleres i els consellers pretenen mobilitzar l’alumnat de les 6 escoles de la vila i les seves famílies per tal que donin suport a la tasca que realitza el CAAD per millorar les condicions dels animals que estan en procés d’adopció. Mitjançant aquesta iniciativa també es fomenten valors com la responsabilitat i la solidaritat.   

El regidor d’Educació David Martínez, destaca que “és molt important i lloable la iniciativa del Consell d’Infants, ja que el CAAD –al qual està adherit l’Ajuntament de Sitges-, permet als animals abandonats (principalment gossos i gats) ser traslladats a aquest centre com a procés d’acollida. Per tant, penso que cal posar en valor que els nostres consellers tinguin aquesta sensibilitat”.

La campanya és el resultat d’una de les accions previstes en el marc del projecte ‘Wonder, un projecte per fer de Sitges una vila més animalista, que va treballar el 18è Consell d’Infants de Sitges durant el curs passat. Les conselleres i els consellers van realitzar una visita a les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf a  Vilafranca de Penedès i fruit d’aquesta visita van sorgir accions per promoure la sensibilització i bones pràctiques en la convivència entre els humans i els animals. Entre aquestes accions, van consensuar promoure una campanya de donació de material que pogués necessitar el CAAD.

El CAAD disposa de 82 gàbies per acollir gossos, 6 gateres i 2 gàbies destinades a l'allotjament d’aquests animals, a més de patis per al passeig i joc dels animals. També té una àrea clínica equipada amb els mitjans necessaris per a l'atenció veterinària dels animals acollits i disposa d'un quiròfan. Alhora el CAAD també realitza activitats educatives.