Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El curs escolar a Sitges arrenca amb més de 3.000 alumnes

L’increment de població ha comportat que es creïn noves línies. La vaga de docents, convocada a tots els centres de Catalunya aquest mateix dimecres, ha tingut un seguiment pràcticament nul a Sitges.

El curs escolar arrenca avui dimecres a Sitges amb més de 3.000 alumnes a Infantil, Primària i Secundària. Concretament, 3.018 nens i nenes tornen a les aules des de P3 fins a 6è de primària i també a les d’ESO. Els joves que estudien batxillerat i els cicles de formació professional de grau mitjà i superior ho faran el 12 de setembre.

L’inici del curs escolar ha estat marcat per un augment d'alumnat respecte d’altres cursos. En total, aquest curs escolar han entrat a les aules d’infantil i primària 1.990 infants i a secundària 1.028, sense comptar l’alumnat de batxillerat (el curs passat van ser 1.968 a infantil i primària i 1.025 a secundària, sense batxillerat).  

Per tal de fer-hi front a aquest increment, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha obert un grup nou al curs d’I3 a l’escola Esteve Barrachina (on ja n’hi havia dos), a 6è de primària a l’escola Maria Ossó (on també ara n’han sumat un més i ja n'hi ha 3) i a l’Institut Joan Ramon Benaprès a 1r de Batxillerat.                                    

Actualment, a I5 hi ha pendents de matricular a 8 alumnes. En aquest sentit, la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges va sol·licitar a la Generalitat al mes de maig poder obrir una nova línia, però encara s’espera la confirmació. La previsió és que al llarg d’aquesta setmana, aquestes famílies coneguin quina escola se’ls adjudica. Un cop aquests últims nens i nenes tinguin un centre per matricular-se, Sitges tindrà 3.026 alumnes escolaritzats en l’educació obligatòria.

El regidor d’Ensenyament, Albert Oliver-Rodés, remarca que “els 8 alumnes es matricularan en breu, però obrir noves línies a les escoles on, per exemple les ràtios a I5, 1r de primària i 5è de primària estan per sobre de les establertes, no és una solució definitiva a llarg termini. Considerem que cal plantejar-se solucions a llarg termini per afrontar el creixement poblacional i, per això, treballem amb la Generalitat pel futur de la planificació educativa per a la vila”.

Per segon any consecutiu s’avança el curs i a diferència de l’any passat, les tardes de setembre seran lectives i no de lleure. Enguany l’inici del curs escolar ha començat amb una convocatòria general de vaga de docents a Catalunya per reclamar la reversió de les retallades i millores laborals. Però el seguiment a les escoles i instituts de Sitges ha estat pràcticament nul. Les classes a les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Agnès de Sitges, Escola Pia i a l’Institut Vinyet han començat amb normalitat perquè cap professor ha fet vaga. A l’Institut Joan Ramon Benaprès la tornada a les aules també es desenvolupa sense cap incidència, tot i que 1 professor, de 96 que conformen l’equip educatiu, fa vaga.

 

 

 

Galeria d'Imatges