Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Dansa Ara s’ajusta al format telemàtic

Totes les escoles participants exhibeixen el seu ball a través d’un vídeo que rebran aquest dijous, coincidint amb el Dia de la Dansa. Sitges ha estat enguany la vila amfitriona del projecte que té l’objectiu de promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants, d’una manera lúdica i creativa.

El projecte Dansa Ara no s’atura, malgrat la pandèmia. Si bé l’any passat es va cancel·lar la celebració, aquest 2021 s’ha fet un pas endavant i diverses escoles de la comarca han participat de nou en el projecte, malgrat que no ha estat possible la trobada final conjunta. Sitges ha estat l’amfitriona d’aquest projecte elaborat pel Consell Comarcal per fer arribar la dansa i l’expressió corporal a les escoles, ja que el 2020 ja s’havia de fer la celebració a Sitges.

Amb tot, aprofitant el Dia de la Dansa, aquest dijous 29 d’abril, els centres escolars participants rebran el vídeo final on es recullen els balls que els diversos centres han treballat en aquesta edició. A Sitges, les escoles que han participat aquest any són l’Escola Barrachina, l’Escola Maria Ossó i l’Escola Pia. A més, l’alumnat del Batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès s’ha encarregat de dissenyar el logotip.

L’objectiu del Dansa Ara és promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants, d’una manera lúdica i creativa. El professorat de cada centre educatiu treballa un repertori de danses amb l’alumnat, per acabar creant un espectacle de dansa contemporània.

Aquest 2021, encara no és possible la trobada final conjunta, on cada col·legi mostra la seva creació, però sí que s’han enregistrat els balls, escola per escola, de manera que han quedat agrupats dins d’un vídeo final que es distribueix als centres participants a partir d’aquest dijous. 

L’Alcaldessa de Sitges, com a vila amfitriona del Dansa Ara 2021, ha expressat l’agraïment a les escoles per participar en el projecte i ha assegurat als infants que “aquest és un treball que us servirà per valorar el treball en equip, per conèixer el propi cos i saber expressar-se a través d’ell”.