Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Dia de la Ciència al carrer se celebra a Sitges amb experiments científics

La Fragata ha acollit els experiments científics per celebrar aquest esdeveniment. 600 alumnes participaran en aquesta iniciativa que està coordinada conjuntament per l’Ajuntament de Sitges i pel Centre de Recursos Pedagògics del Garraf.

La tradicional mostra de divulgació científica s’ha instal·lat aquest divendres a la Fragata per celebrar el Dia de la ciència al carrer. 600 alumnes de cinquè i sisè de de Primària, secundària i batxillerat i cicles formatius de centres educatius de Sitges i de la resta de la comarca del Garraf  s’apropen a la ciència i la tecnologia mentre visiten una vintena d’expositors entre alumnes i entitats  que presenten petits estudis o experiments. Aquest esdeveniment anual  és una mostra de divulgació científica en què l’alumnat de centres de la comarca i entitats col·laboradores exposen els seus estudis i experiments a nois i noies de cinquè i sisè de Primària i de primer i segon d’ESO. Alhora també vol potenciar les vocacions científiques entre els infants i els adolescents de 10 a 17 anys.

Enguany el Dia de la Ciència al carrer té com a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país, així com el foment de la participació activa de la ciutadania en les diferents etapes del procés de recerca científica. Tanmateix hi ha experiments de tot tipus basats en els projectes treballats a les aules.

El Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, juntament amb l’Ajuntament de Sitges i la UPC de Vilanova i la Geltrú, organitzen aquesta iniciativa en el marc de la Setmana de la Ciència al Garraf.

Els participants també han complementat la jornada científica amb visites al Museu de Maricel, el museu Cau Ferrat i la Fundació Stämpfli.

 

27a Setmana de la Ciència – Catalunya

La 27a Setmana de la Ciència se celebra de l’11 al 20 de novembre amb un programa d’activitats de divulgació científica a tot Catalunya adreçades a tots els públics.

Galeria d'Imatges