Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Passaport Edunauta ofereix a l’alumnat de primària més oportunitats

L'alumnat de Primària rep el Passaport Edunauta a les escoles de Sitges.
L'alumnat de Primària rep el Passaport Edunauta a les escoles de Sitges.
La regidoria d’Educació distribueix els passaports a més d’un miler d’infants de primària. El document permetrà acreditar els aprenentatges adquirits a partir d’aquest divendres, 17 novembre, fins al maig.

El passaport Edunauta torna a posar-se en marxa aquest divendres, 17 de novembre, i fins al mes de maig del 2024 amb l’objectiu que els infants de primer a sisè de primària tinguin més i millors oportunitats educatives i acreditin els aprenentatges adquirits fora de l’escola. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges impulsa aquest projecte educatiu comunitari que pretén connectar tota la potència educativa de la vila a través del concepte d’Educació 360.

Aquest divendres ja s’ha començat a repartir el passaport a 1.500 alumnes de les cinc escoles de la vila i amb aquest document a la mà a partir d’aquest divendres, coincidint amb la celebració del Dia Universal de la Infància, els nens i les nenes ja poden començar a triar les activitats programades per fer el seu propi itinerari educatiu a la Plaça Catalunya a partir de les 17.30 h. Un cop acabades les activitats obtindran un segell al seu passaport personal. La programació al llarg dels mesos serà àmplia i permetrà fer activitats en família, a entitats de la vila o convivint al carrer, a equipaments municipals o a institucions. Per fomentar la igualtat d’oportunitats educatives, aquestes activitats són gratuïtes.

Com a novetats, el passaport Edunauta ha ampliat en aquesta segona edició el nombre de participants i en lloc de ser només per a l’alumnat de 4t de Primària, ara són per a tota l’etapa educativa de 6 a 12 anys. També es compta amb més espais (destinacions Edunauta) amb un ampli ventall de propostes educatives, que se sumen a les sis del curs passat. Hi haurà un calendari mensual d’activitats, però es podran ampliar perquè la regidoria d’Educació fa una crida a més entitats, equipaments, serveis i associacions de la vila perquè s’adhereixin al projecte.  

Alhora s’allarga la durada i enlloc de realitzar-se en un únic trimestre (de gener al març del 2023), ara es farà al llarg del curs escolar.

El regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodés, referma  la voluntat de l’Ajuntament “d’apostar per segon any consecutiu pel Passaport Educatiu ja que cal que tots els infants, sense excepcions, participin d’activitats educatives més enllà de l’escola. Tots les nenes i els nens han de tenir accés a oportunitats educatives en condicions d’igualtat. Considerem molt important que hi hagi un reconeixement al valor educatiu d’aquests aprenentatges”.

Albert Oliver-Rodés agraeix “l’àmplia oferta de propostes impulsades per entitats i institucions, gràcies a les quals podem tirar endavant aquest projecte. A Sitges tenim un teixit associatiu i cultural molt ric i la seva implicació és imprescindible”.

Entre les competències que es poden adquirir hi ha la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l’empatia, el treball en equip, la perseverança, la iniciativa i l’autoregulació. Aquests aprenentatges sovint passen inadvertits en les activitats educatives, però gràcies al passaport quedaran acreditades.

Les propostes programades en el marc del Passaport Edunauta es podran consultar a la pàgina web www.passaportedunauta.cat i també a les aules de les escoles.

La segona edició del Passaport Edunauta clourà amb un acte de graduació, en el qual els edunautes rebran un diploma de reconeixement dels aprenentatges realitzats.

 

Espais Edunautes (provisional)

 

 • Biblioteques de Sitges
 • Museus de Sitges
 • Escola Municipal de Música
 • Espai Jove
 • Associació Biodiversitat Sitges
 • Casino Prado
 • Societat Recreativa El Retiro
 • Agrupació de Balls Populars de Sitges
 • Centre d’Estudis del Mar (CEM)
 • Grup Pessebrista de Sitges
 • Associació Elna

Galeria d'Imatges