Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Pla Local d’Educació 2024-29 vol connectar els diversos àmbits educatius de la vila

El projecte preveu implicar diverses regidories municipals, entitats culturals i actors locals més enllà dels centres educatius.

El Ple municipal de setembre de l’Ajuntament de Sitges ha aprovat el Pla d’Educació 2024-2029, amb la voluntat que sigui una eina per implicar tot Sitges en l’educació. Per aquest motiu, s’apel·la no tan sols als centres escolars de la vila sinó a la implicació de les famílies i els agents socials i culturals de la vila i la ciutadania en general. Entre els reptes a afrontar, el Pla vol afrontar l'ús social del català entre els joves i en cotextos de lleure a Sitges.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sitges, Albert Oliver-Rodés Sen, assegura que “l’objectiu és visualitzar l’educació com una cosa de tots i que va molt més enllà de les aules” i afirma que “l’Ajuntament liderarà aquest Pla amb una una visió integral i àmplia de l’educació, al llarg de tota la vida de les persones”. El regidor d’Educació destaca que “el Pla ens dota de noves eines educatives que permetran aplicar mètodes d’aprenentatge actual perquè l’alumnat de Sitges conegui a fons i d’una forma propera i també familiar les nostres tradicions i cultura”.

El Pla Local d’Educació dona eines i estratègies de planificació i actuació de llarga durada en matèria d’educació i formació, per millorar les oportunitats educatives del municipi, generant sinèrgies i fent sostenibles les accions. Els principis que regiran el Pla Local d’Educació són la visió integral, l’educació al llarg de la vida, la transversalitat, la coresponsabilitat, la sostenibilitat i l’avaluació permanent.

Els principals reptes que vol afrontar aquest Pla són la millora i adequació dels espais socioeducatius als diferents grups d’edat; l’ampliació d’oportunitats per a adolescents i joves en el temps extraescolar i d’oci; la millora de l’acompanyament emocional i de salut per adolescents i joves; l’impuls de la coeducació a tots els àmbits de la vida local, la formació per a les famílies; la millora de la difusió i la comunicació, el reforç de la identitat del poble i la millora del treball transversal i en xarxa.

La Regidoria d’Educació ha estat treballant aquest Pla amb les fundacions Francesc Ferrer i Guàrdia i amb l’Agirre Lehendaria Center, amb l’acompanyament de la Diputació de Barcelona. El Pla també ha comptat amb les aportacions de la comunitat educativa de Sitges.

Les persones interessades en les accions concretes d’aquesta eina educativa es poden descarregar el Pla Local d’Educació de Sitges 2024 – 2029 al web municipal.