Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El regidor d’Educació participa a l’acte del Dia Escolar de la No–violència i la pau

Celebració del Dia Escolar de la No–violència i la pau
Celebració del Dia Escolar de la No–violència i la pau
L’escola Pia de Sitges ha commemorat un any més el Dia Escolar de la no-violència i la pau que se celebra avui 30 de gener. L’acte ha aplegat alumnes i professorat a La Fragata on han tingut lloc actuacions musicals i la lectura d’un manifest. Durant l’acte, el regidor d’Educació, David Martínez, ha pronunciat un parlament per convidar als infants i joves a ser tolerants i també a tenir com a bandera la solidaritat, el respecte als drets humans i la no-violència.

Des de l’any 1964 cada 30 de gener se celebra el Dia de la No-Violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort. Les escoles de Sitges treballen aquest dia des de diferents àmbits educatius.

L’Escola Pia de Sitges commemora aquesta efemèride des de fa anys amb diverses activitats pedagògiques per promoure els valors i la cultura de la pau. Avui divendres, 30 de gener, els alumnes i l’equip docent d’aquest centre educatiu s’han aplegat a La Fragata per dur a terme una celebració amb actuacions musicals i la lectura d’un manifest.

Durant l’acte, el regidor d’Educació, David Martínez, ha posat en valor la figura de Mahatma Ghandi que amb el seu exemple promou “la cultura de la pau, la no-violència, el compromís i la resolució pacífica dels conflictes”. El regidor d’Educació ha destacat també que “aquesta commemoració vol fomentar una educació basada en la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau”. David Martínez ha demanat als infants i als joves: “Feu d’aquest, un món millor”.