Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Eleccions als consells escolars

Les votacions van començar dilluns i finalitzaran el 18 de gener. A Sitges, dos instituts públics, un concertat, cinc escoles i dues llars d’infants realitzen les eleccions de la meitat dels components dels seus respectius consells escolars.

A Sitges, dos instituts públics, un concertat, cinc escoles i dues llars d'infants realitzen aquesta setmana les votacions per escollir la meitat dels membres que els representaran en els seus respectius consells escolars. Aquest procés electoral culminarà abans del dia 25 de gener amb la constitució de l'òrgan renovat i la presa de possessió dels nous càrrecs electes. Els membres del consell escolar són elegits per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

Fins el 18 de gener els centres poden elegir quin dia fan cada votació. El procés té com a objectiu elegir els representants del professorat, dels pares i mares o tutors dels estudiants, així com els representants de l'alumnat, del personal de l'administració i del personal d'atenció educativa.
 
El consell escolar és l'òrgan col·legiat de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. Així ho estableix la Llei d'Educació de Catalunya, que delimita quines són les seves funcions. En els centres públics, la funció principal del consell escolar és debatre i aprovar tots aquells temes importants per al funcionament i l'organització del centre, com el projecte educatiu, el pla i la memòria anual del centre, o el pressupost. En el cas dels centres concertats, el consell escolar debat i aprova els temes a proposta de la titularitat del centre.

Actualment a Catalunya hi ha 4.617 consells escolars, 3.796 de centres públics i 821 de concertats.